2023-07-05 11:08Pressmeddelande

Nyinvesteringar i klimatsmart analysverktyg

ClimateViews grundare Jeff, Tomer och EinarFoto: ClimateView

Climateview får fortsatt stöd av Partnerinvest när kassan fylls på med 160 miljoner. Bolagets analysverktyg hjälper städer att bli mer klimatsmarta.
– Med detta kapital kommer bolaget att kunna hjälpa fler städer, säger Lena Fridlund Forsgren, investment manager, Partnerinvest Norr.

Climateview har skapat ett analysverktyg som förenklar komplexa processer där städer planerar, finansierar och analyserar olika processer och verksamheter för att minska klimatavtryck och utsläpp av växthusgaser.

Nu tar bolaget in nytt kapital i en ny finansieringsrunda. 

– Vi var bolagets första externa investerare och som långsiktig och ansvarsfull investerare så fortsätter vi att stötta bolaget också i denna runda. Med detta kapital kommer bolaget att kunna stärka sitt erbjudande och hjälpa ännu fler städer med sin nödvändiga klimatomställning, Lena Fridlund Forsgren, investment manager, Partnerinvest Norr.

Bolagets erbjudande ligger onekligen i tiden, så intresset från marknaden är stort:

– ClimateView är ett uppmärksammat och prisat climate fintech-bolag i vår region med ett fantastiskt team. Jag ser verkligen fram emot bolagets fortsatta tillväxtresa, konstaterar Fridlund Forsgren.

Climateview står redo att satsa vidare på sin tillväxtresa med nya finansiella muskler:

– Jag är jätteglad. I vår investerarbas har vi tillgång till enormt djup kunskap och förståelse, säger vd:n Einar Bodström till Dagens Industri.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Lena Fridlund Forsgren
INVESTMENT MANAGER
Lena Fridlund Forsgren