2018-10-22 14:35Pressmeddelande

Bentley Systems förvärvar Agency 9 AB

Vi är mycket glada över att få informera om att Bentley Systems har förvärvat Agency 9 AB, ett av våra portföljbolag. Bentley Systems är ett globalt mjukvaruföretag med 700 MUSD omsättning och 3 500 anställda. Agency 9s erbjudanden och teknologiplattform passar mycket bra in i Bentleys bredare portfölj, medan Bentley har en omfattande internationell marknadstäckning.

Agency 9 är en ledande leverantör av webb- och mobila lösningar för 3D-visualisering av geografisk information och kartor för samarbete och kommunikation. CTO och grundare Tomas Karlsson, VD Håkan Engman, CPO Johan Göransson och resten av teamet i Agency 9 har arbetat mycket hårt under många år och erbjuder kunderna ett fantastiskt erbjudande.

På Partnerinvest Norr är vi väldigt glada över att ha varit en del av Agency 9s resa. Det känns väldigt bra att Agency 9 förvärvats av Bentley Systems som vi tror är det bästa hemmet för teamet såväl som för teknikplattformen framåt.

Mer info:

Läs mer på Linkedin

Läs mer på Bentley.com

 


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige. Till skillnad från många andra riskkapitalbolag investerar vi i de flesta branscher, så länge affärsmodellen är skalbar och entreprenörsteamet är starkt. Våra Investment Managers har en lång erfarenhet och omfattande regional branschkännedom. Vi har finansiell kapacitet att investera mer kapital och bidrar gärna med våra samlade breda nätverk. Vi investerar alltid tillsammans med en eller flera privata investeringspartner som kan vara ett riskkapitalbolag eller affärsänglar, svenska eller utländska.


Kontaktpersoner

Ingela Lidström
VD
Ingela Lidström