2023-09-14 12:25Pressmeddelande

30 miljoner stärker Elastisys tillväxt

Gruppbild Elastisys 2023

Elastisys får nu en boost av Partnerinvest, Spintop Ventures, Northern Light Capital och Fort Knox.
Totalt 30 miljoner kronor investeras i fortsatt tillväxt.
– Det känns spännande att få ta nästa steg nu, att få hjälpa till att utveckla våra kunder med våra molntjänster utan att kompromissa kring digital säkerhet, säger Johan Tordsson, vd, Elastisys.

Elastisys grundades 2011 av professorerna Erik Elmroth och Johan Tordsson från Umeå universitet. 2017 attraherade bolaget sin första investeringsrunda från Partnerinvest och Northen Light Capital  och företaget har vuxit snabbt sedan dess. Deras höga kompetens, kvalificerade rådgivning och avancerade lösningar för säkra molnbaserade tjänster har mött en stark efterfrågan.

Lena Fridlund Forsgren, investment manager, Partnerinvest:
– Elastisys är ett spännande bolag som redan gjort en fantastisk resa, så det känns självklart att vi tillsammans med övriga investerare ska hjälpa dom att ta nästa steg.

Finn Persson, partner, Spintop Ventures:
– Elastisys har byggt en plattformatjänst som bygger på forskning och expertis. Vi är glada att stödja Elastisys i att snabba på utvecklingen av en verkligt säker digital infrastruktur inom EU. 

Johan Tordsson, vd, Elastisys:
– Det känns väldigt bra att jag och mitt fantastiska team på Elastisys nu får samarbeta med en så stark grupp av investerare som strategiska rådgivare på den här tillväxtresan.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Lena Fridlund Forsgren
INVESTMENT MANAGER
Lena Fridlund Forsgren