2021-11-03 07:08Nyheter

Svenska mästarna väljer Photon Sports testintrument

Joas Sjöberg, CEO och grundareJoas Sjöberg, CEO och grundare

Sportstech bolaget Photon Sports utvecklar en mobil och användarvänlig testutrustning som mäter individers snabbhet, explosivitet, och smidighet med hög testnoggrannhet i autentisk miljö, dvs i träningshallen eller på fotbollsplanen. Nu har bolaget attraherat FC Rosengård som kund. 

Nu är vi igång och vi märker att intresset är stort kring vår tekniklösning. Det har varit en lång och noggrann förbättringsresa för att komma dit vi är i dag, och nu är vi redo att bli det självklara valet för klubbar som FC Rosengård som har höga ambitioner och vill ge sina spelare de bästa förutsättningarna", säger Photon Sports delägare Hanna Marklund, tidigare elitfotbollsspelare och numera expertkommentator i TV, till Breakit: Hanna Marklunds startup Photon Sports får in mästarklubben: “Kommer förändra radikalt” - Breakit

Photon Sports testutrustning är baserad på standardiserade 3D-kameror bestyckade med egenutvecklade och patenterade mjukvaror som samlar resultat och analyser av alla standardtester som lagidrottare behöver göra i ett och samma verktyg.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Lena Fridlund Forsgren
INVESTMENT MANAGER
Lena Fridlund Forsgren