2020-09-30 07:50Nyheter

Netrounds säljs till amerikanska Juniper Networks

NetroundsNetrounds

Netrounds erbjuder nätoperatörer och större företags IT-avdelningar ett egenutvecklat testsystem som säkerställer kvaliteten i datanät och digitala tjänster. Systemet ger kunderna en effektivare drift av deras nätverksinfrastruktur genom snabb information om en process inte fungerar optimalt. Bolaget har ca 30 anställda och omsatte ca 42 miljoner kronor 2019.

Partnerinvest har hanterat ägandet i Netrounds för Almi Invests räkning. Initial investering genomfördes 2010 och ägandet uppgick vid försäljningen till knappt 9% av Bolaget.

"Vi är mycket nöjda med investeringen i Netrounds" säger Mattias Eriksson, Investment Manager på Partnerinvest. "Bolaget har utvecklats mycket väl under vår tid som delägare och vi bedömer att Netrounds nu får goda möjligheter att växa vidare tillsammans med Juniper."

Köparen Juniper Networks Inc. är ett globalt företag som är noterat på New York Stock Exchange i USA. Bolaget utvecklar och säljer nätverksprodukter såsom routers, switchar, produkter för "network management" och nätverkssäkerhet samt andra mjukvarurelaterade produkter för skötsel och underhåll av nätverk.  Juniper omsatte ca 4,4 miljarder dollar 2019.

 


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Ingela Lidström
VD
Ingela Lidström