2022-05-12 17:40Nyheter

Mindforce stärker kassan och planerar för kliniska studier

Emma Lundberg, professor och en av grundarna av Mindforce Game Lab.Emma Lundberg, professor och en av grundarna av Mindforce Game Lab.

Mindforce Game Lab, ett av Partnerinvests portföljbolag, har just stängt en investeringsrunda på 28 MSEK som ska användas bl.a. till kliniska studier av Bolagets mobilspel för behandling av bipolär sjukdom och depression. Med denna investering tar Bolaget ytterligare ett steg mot sitt mål, att spelet ska registreras som en digital behandling av dessa sjukdomar.

Förutom Skellefteåbaserade Kung Fu Invest deltar vid denna runda bl.a. nya investerarna Colibri Ventures och First Venture. Colibri Ventures är en branschkunnig investerare som har förstärkt Mindforce styrelse genom att Fredrik Dahl nu gått in som ledamot.

Sedan i höstas har Bolaget stärkt sin operativa ledning genom rekryteringen av Anders Rabbe som VD. Anders har gedigen erfarenhet från läkemedelsindustrin och tillför såväl värdefull kompetens som ett viktigt nätverk till Bolaget..

 


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Mattias Eriksson
INVESTMENT MANAGER
Mattias Eriksson