2021-02-22 11:15Nyheter

Lipum siktar på att notera sin aktie senare i vår

Lipums grundare och ledningLipums grundare och ledning

Umeåbolaget Lipum, kommer enligt plan att noteras på Nasdaq First North Growth Market under våren 2021. Bolaget utvecklar nya läkemedel mot inflammatoriska sjukdomar och initialt riktar man sig framför allt mot ledgångsreumatism och reumatism hos barn. Det är forskare vid Umeå universitet som har grundat bolaget.

Lipum kommer i samband med noteringen också att genomföra en nyemission av aktier, vilket innebär att även allmänheten kommer att ha möjlighet att investera i bolaget.

Bolaget och dess VD Einar Ponte'n framhåller att tillgången till den noterade aktiemarknaden kommer att öka synligheten och intresset för bolaget samt stärka möjligheterna att tillgodose framtida kapitalbehov för den fortsatta utvecklingen av bolagets läkemedelssubstanser.

Partnerinvest förvaltar Almi Invests aktieinnehav i Lipum.

 


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Mattias Eriksson
INVESTMENT MANAGER
Mattias Eriksson