2019-11-13 09:20Nyheter

Daniel Smirat ny vd för Gemometrics

Partnerinvest portföljbolag Gemometrics arbetar med att validera diamanter och andra ädelstenar med utgångspunkt i Luleå men världen som marknad har ny VD.

 -Vi har sedan produktlanseringen haft en spännande resa där vi bland annat vunnit Red Dot Award för produktdesignen, inlett flertal avgörande affärsrelationer och samarbeten med distributörer och förtroendeingivande branschinstitut runt om i världen. Med detta i ryggen ser jag framemot att leda förändringsarbetet för att bolaget ska bli ännu mer säljorienterat och fortsätta utvecklingen framåt. Tillsammans med styrelsen och våra engagerade medarbetare är jag övertygad om att vi kommer att skörda ännu fler framgångar, säger Daniel Smirat.

 -Jag är glad att Daniel Smirat har tackat ja till uppgiften att leda Gemometrics. Vi i styrelsen ser fram emot att arbeta med honom i sitt nya uppdrag för att fortsätta Gemometrics globala expansion, säger styrelseordförande Sabrina Suikki.

Daniel Smirat, 26 år, började sin resa i Gemometrics hösten 2017 och har sedan dess haft diversifierande ansvarsområden bland annat inom försäljning, affärsutveckling och projektledning samt ansvar för leverantörsrelationer och produktionsplanering. Han har en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi och är civilekonom från Luleå tekniska universitet. Daniel Smirat tar över rollen efter Peter Larsson som varit VD sedan maj 2018.

 - Vi vill tacka Peter Larsson för sina insatser och för att ha lagt grunden för en välfungerande verksamhet. Att få igång ett startupbolag är ett av de mest utmanade uppdragen man kan ha och vi ser framemot att bygga vidare på hans goda arbete. Vi önskar honom all lycka till med sina kommande uppdrag, säger styrelseordförande Sabrina Suikki.

Gemometrics siktar på att fortsätta den global expansionen med sitt verktyg som är portabelt, träffsäkert och användarvänligt. Bolaget har utvecklats med stöd av Arctic Business samt finansieras av Partnerinvest Norr, Norrlandsfonden, Almi och privata investerare. 

Läs mer om boalget på: www.gemometrics.com


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.


Kontaktpersoner

Mikael Edström
INVESTMENT MANAGER
Mikael Edström