2017-06-26 12:56Pressmeddelande

PartGroup bygger 64 hyreslägenheter i Piteå

null

På universitetsområdet vid Acusticum i Piteå planerar PartGroup nu att bygga 64 hyreslägenheter. De 64 lägenheterna kommer att bestå av 48 stycken ettor och 16 stycken tvåor.Det planerade hyreshuset byggs i form av en fyrkant i två våningar och är tänkt att placeras mitt emot Acusticums företagsby i Piteå. – Vi ser stora möjligheter till vidareutveckling av området samtidigt som det nu är flera andra satsningar igång som kommer bidra till en spännande boendemiljö. Däribland en

 universitetsområdet vid Acusticum i Piteå planerar PartGroup nu att bygga 64 hyreslägenheter. De 64 lägenheterna kommer att bestå av 48 stycken ettor och 16 stycken tvåor.

Det planerade hyreshuset byggs i form av en fyrkant i två våningar och är tänkt att placeras mitt emot Acusticums företagsby i Piteå.

– Vi ser stora möjligheter till vidareutveckling av området samtidigt som det nu är flera andra satsningar igång som kommer bidra till en spännande boendemiljö. Däribland en ny solkraftspark, ombyggnad av vägar och en ny torgyta samt förhoppningsvis även etableringen av en ny Coop-butik, säger Daniel Hansson, Produktchef hos PartGroup.

Byggstarten sker i höst och inflyttning planeras till våren 2018. Hyra från 3750 kr/månad.

Utöver de 64 lägenheterna finns det även planer för ytterligare 90 lägenheter.

– Vi börjar med dessa 64 i etapp ett. Sedan planerar vi att bygga ytterligare 90 lägenheter i ett fyravåningshus. Innan det sker ska vi först utvärdera bygget av de första 64 lägenheterna. Men vi ska fortsätta bygga, säger Anton Lundholm, VD PartGroup.

PartGroup – fem systerföretag med rationellt industrialiserat byggande i fokus. Part Construction AB erbjuder prefabricerade, objektanpassade badrum till nybyggnation av hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreBad AB erbjuder prefabricerade badrumsmoduler för stamrenovering. Isolamin Sweden AB erbjuder kundanpassade lösningar inom området sandwichelement till områdena bygg & industri samt marin & offshore. Space Interiör Sverige AB erbjuder projektanpassade inredningar till hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreEnergi AB system för värmeväxlare m.m. Koncernen har ca 500 anställda och omsätter cirka en halv miljard kronor.


Om PartGroup

Part Construction AB erbjuder prefabricerade, objektanpassade badrum till nybyggnation av hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreBad AB erbjuder prefabricerade badrumsmoduler för stamrenovering. Isolamin AB erbjuder kundanpassade lösningar inom området sandwichelement till områdena bygg & industri samt marin & offshore. Space Interiör AB erbjuder projektanpassade inredningar till hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreEnergi AB system för värmeväxlare m.m.

Kontaktpersoner

Mathias Karlsson
Sales Manager Sweden - Part Construction AB
Mathias Karlsson
Anton Lundholm
CEO
Anton Lundholm
Cecilia Lagergren
Marketing Coordinator - PartGroup
Cecilia Lagergren