2024-04-23 08:34Press release

INBJUDAN WANÅS KONST - The Ocean in the Forest (friendly reminder)

Evan Ifekoya, Prophetic mapEvan Ifekoya, Prophetic map

Wanås Konst har glädjen att bjuda in till förhandsvisning av årets utställning The Ocean in the Forest. Grupputställningen inkluderar verk av Youmna Chlala, Evan Ifekoya, Eduardo Navarro samt Lavanya Mani. Konstnärerna är på plats och utställningen presenteras av Milena Høgsberg.

Förhandsvisning för press: 2 maj kl 13.00. Öppen vernissage den 4 maj kl 10 - 17.

RSVP: joanna@partprojects.se 

Mer information om årets utställning wanaskonst.se

The Ocean in the Forest 

Årets separatutställning på Wanås Konst har titeln The Ocean in the Forest och fyra internationella konstnärer har bjudits in att levandegöra den poetiska utställningstiteln i varsitt platsspecifikt projekt. Utställnignen inkluderar nya verk av Youmna Chlala, Evan Ifekoya, Eduardo Navarro samt av Lavanya Mani. 

The Ocean in the Forest är kurerad av Milena Høgsberg, Wanås Konsts Konstnärliga ledare & Verksamhetschef. Under utställningsperioden 4 maj - 3 november bjuds det på fullt program för olika målgrupper och i höst arrangeras för andra året i rad Wanås Konst Art & Words festival, vilken kommer att kretsa kring årets titel.

- Betraktaren bjuds in till att upptäcka de immersiva konstverken som genom berättelser och helande ljud uppmärksammar styrkan i kollektiva handlingar, drömmar och fantasier. - Milena Høgsberg.

Öppen vernissage

Vernissage äger rum den 4 maj kl 10 - 17 med dagsfest och spännande konstupplevelser. Det bjuds på ett samtalsprogram med konstnärerna, guidade visningar, och öppen verkstad i studion. Caféet serverar streetfood med utomhusbar och DJ.

Fri entré för Wanås Konstklubbs medlemmar. För mer information besök wanaskonst.se

Om konstnärerna:

Youmna Chlala (född i Beirut, Libanon och verksam i New York, USA) använder teckning, skulptur och installation för att utforska språk, öde och arkitektur. I Chlalas verk bildar en grupp solstolar en färgstrimma på horisonten och bjuder in betraktaren att luta sig tillbaka och lyssna till en poetisk berättelse där konstnärens barndomsminnen från Beirut blandas med reflektioner om vad havet och skogen är.

Evan Ifekoya (f. 1988 i Iperu, Nigeria, verksam i London, Storbritannien) är intresserad av samspelet mellan  ljud, arkitektur, natur och den mänskliga kroppen. Mitt i skulpturparkens skog genomför Ifekoya en arkitektonisk intervention i ett lusthus från 1920-talet som nu omvandlas till ett sensoriskt rum för rörelse, ljud och dess transformerande och helande kraft.

Eduardo Navarro (f. 1979, verksam i Argentina) skapar situationer som påverkar sinnena och vår uppfattning av världen omkring. I skulpturparken bjuder Navarro in betraktaren och vinden att lekfullt interagera med en enorm manetliknande skulptur som omsluter en av skulpturparkens uråldriga ekar.

Lavanya Manis (f. 1977, verksam i Bangalore, Indien) installation Fables av textilverk inomhus bygger på ett myller av mytologiska och historiska referenser, som sträcker sig från bibliska berättelser om syndafloden och forntida fabler till djurskildringar som hon kopplar samman med samtiden och den brådskande frågan om klimatförändringar. Den 5 maj håller hon i en workshop.


About

Wanås Konst producerar platsspecifik internationell samtidskonst utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops för en bred publik. I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i landskapet som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan dams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, och Ann-Sofi Sidén mfl.Wanås är en plats i världen där konst, natur och historia möts.

På Wanås verkar Wanås Konst, Wanås Restaurant Hotel och Wanås Gods AB och det finns även ett medeltida slott. Wanås ligger i Östra Göinge kommun i nordöstra Skåne 1,5 tim från Malmö/Köpenhamn.

För mer info vänligen se www.wanas.se

Presskontakt joanna@partprojects.se