2019-05-02 08:17Pressmeddelande

Tillskott i Parken Zoo som öppnar den 4 maj

Ringsvanslemurunge på Parken Zoo född våren 2019Ringsvanslemurunge på Parken Zoo född våren 2019

Parken Zoo fortsätter att utveckla en hoppigare och svansigare värld för små och stora djurälskare i nya jättestora Lilla Zoo. Barnen kommer riktigt nära djuren i tamdjursparken där ett nytt inslag i år är en husdjursskola. Bland arterna i djurparken är det också några som har fått ungar under våren, bland annat ringsvanslemuren. Parken Zoo öppnar den 4 maj 2019.

 

– Ringsvanslemurer får som mest en unge per år och per familjegrupp. De ingår i ett bevarandeprogram och är en art som är starkt hotad. Därför är vi självklart jätteglada över tillökningen,kommenterarMarie de Colli, utbildningsansvarig på Parken Zoo, födseln av den några veckor gamla ringsvanslemuren.

 

Satsning på nära möten med djur i nya jättestora Lilla Zoo

Tillsammans med bevarandeprogrammen för hotade arter är djurparkernas viktigaste uppgifter att bidra till att barn och unga får möjlighet att utveckla intresse för natur- och djurliv.

 

Därför byggde Parkens Zoo ut sitt tamdjursområde Lilla Zoo i fjol till en yta motsvarande tre fullstora fotbollsplaner. Det är en av Sveriges största tamdjurparker och här finns bland annat minigrisar, miniatyrhästar, alpackor, getter och många fler djur. Här finns också Marsvinens by och Kaninlandet som barnen kan besöka. 

 

 – Det ska vara kul, spännande och lärorikt att besöka Parken Zoo. I Lilla Zoo får barnen komma riktigt nära djuren, känna, lukta och kanske till och med få en närgången hälsning, alltid på djurens villkor,säger Marie de Colli.

 

I år satsar Parken Zoo mycket på att lära ut om husdjur där vi dagligen har information från Lilla Zoo-scenen. Den 17 juni startar dessutom en husdjursmusikal. Besökarna ska lämna parken fyllda med inspiration för hur man kan ordna för sitt eget husdjur där hemma,  så att även djuren får möjlighet att använda sina naturliga beteenden som de behöver för att må bra. 

I Lilla Zoo får man även lära sig tyda djurens språk så att vi behandlar dem på rätt sätt.

 

– Förr var kontakten med djur en naturlig del av vardagen för de flesta människor från tidig ålder, men så är det inte i vår urbaniserade värld. Idag är glappet mellan djur och människa en stor bidragande orsak till våra miljöproblem. I Lilla Zoo arbetar vi därför med att skapa respekt, förståelse och empati för djur genom riktigt nära djurmöten och genom interaktion med våra djurvårdare. Det är en viktig del av vårt bevarandearbete och vi är övertygade om att dessa möten gör skillnad i barnens framtida natur- och miljöengagemangsäger Marie de Colli.

 

Parken Zoo öppnar på lördag, 4 maj 2019.

 

För mer information, kontakta:

 

Marie de Colli, utbildningsansvarig 070-305 62 33, marie.decolli@parkenzoo.se

Camilla Delac, marknadschef, 0705-927560, camilla.delac@parkenzoo.se

 


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med utbildningsverksamhetet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt av Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se