2015-04-02 08:54Pressmeddelande

Skattjakt och disco varje dag på Parken Zoo till påsk

null

”Skattjakt och disco varje dag under påskhelgen, detta får du bara inte missa”, berättar Camilla Delac, marknadschef Parken Zoo. ”50 ägg med årskort göms i hela parken och ledtrådar dyker upp i parken och i sociala medier. Under jaktens gång kan man följa parkens djurliv på nära håll i gemensam upptäckarglädje och samtidigt också få träffa våra nyfödda djurungar”.

Mata djuren på nära håll

Varje dag göms 10 påskägg med 10 årskort någonstans i djurparken. Skattkartan är nedladdningsbar, eller kan fås i pappersformat, och röda kryss markerar var ägggömstället kan finnas. Samtidigt som skattjakten är rolig för hela familjen hålls varje dag påskdisco för dem som har extra dans i benen. Självklart bjuds det även på den populära djurmatningen.

”Hos oss kommer man alltid mycket nära djuren och då blir matningen också en mycket fängslande upplevelse. De matas också på liknande sätt som när de äter sin mat i det vilda. Detta för ge dem stimulans och utmaningar som de är vana vid. Här är det extra roligt att få bekanta sig närmare med våra nykomlingar, den lilla vitkindade gibbonungen och världskändisen Oliva. En perfekt dagsutflykt att planera in”, avslutar Camilla Delac.

Påskens öppettider är 10-15. Varje dag hålls påskdisco 12.30 med godisregn på Pampas. Entrépris i påsk, barn 100kr, vuxen 150kr.

Tv-serien Veterinärerna – premiär 2 april

Den 2 april har också populära tv-serien Veterinärerna premiär på Sjuan som även i år sänder från Parken Zoo. Marek Goczkowski, veterinär på Parken Zoo, tar oss med bakom kulisserna bland nyfödda djurungar och annat spännande som hör djurlivet till.

Hålltider för djurmatning, reptilvisningar och discon:

10:30 Djurmatning: klolös utter

11:00 Djurmatning:vitkindad gibbon

11:30 Reptil/insektsvisning: träffpunkt Spindelaphuset

12:00 Torsdag, lördag, måndag – djurmatning: dhole

12:00 Fredag — djurmatning: komodovaran

12:00 Söndag — djurmatning:amurleopard

12:30 DISCO och godisregn vid Pampas

13:30 Reptil/insektsvisning: träffpunkt Spindelaphuset

14:00 Djurmatning: dvärgflodhäst

Matningar varje dag i Lilla Zoo:

10:30 Kanin

11:00 Marsvin

11:30 Gula huset

13:00 Kanin

13:30 Marsvin

14:00 Gula huset

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt med alltid något nytt att lära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är kommunalägt och ingår i Eskilstuna Kommunföretag AB. Mer info www.parkenzoo.se


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se


Kontaktpersoner