2016-02-05 09:25Pressmeddelande

Parken Zoo söker 200 nya ”Parken Zooare” till sommarsäsongen

null

Torsdag den 5 maj (Kristihimmelsfärdsdagen) öppnar Parken Zoo för 118:e gången och till dess ska lite drygt 200 nya ”Parken Zooare” vara anställda.
Rekryteringen är i full gång och parken söker allt från varuspelsbiträde, campingvärdar och trädgårdsarbetare till kockar och djurvårdare.

Redan i mellandagarna inleddes arbetet med att hitta Sveriges bästa servicepersonal. Först ut var rekrytering av säsongens arbetsledare.


- Vi har aldrig tidigare haft så många ansökningar till just arbetsledare, säger Camilla Delac, marknadschef på Parken Zoo. Hela 160 sökande på 10 tjänster mot 60 sökande tidigare år.

Nu söker Parken Zoo ytterligare 200 personer, 16 år och uppåt, med ett starkt engagemang för mötet med nya människor.

 • Bemanningsföretaget Manpower hjälper till med rekryteringen och gör första urvalet av sökande. Sommarpersonalen är en av våra viktigaste tillgångar, så vi är måna om att processen är noggrant genomförd. Och att det resulterar i att vi hittar de bästa kandidaterna, fortsätter Camilla Delac.

  Parken Zoo är en av Eskilstuna kommuns största arbetsgivare för ungdomar och det är ofta på Parken Zoo som de får sin första erfarenhet av arbetslivet.

  Camilla avslutar:

  - Att kunna många språk är meriterande . Vi har som policy att all personal ska kunna totalt 10 olika språk tillsammans, förra året kom vi upp i 19!

  Sista ansökningsdagen är 14 februari och alla tjänster finns här: parkenzoo.se

  Kontaktperson Camilla Delac, marknadschef 0705-927560

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt med alltid något nytt att lära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är kommunalägt och ingår i Eskilstuna Kommunföretag AB. Mer info www.parkenzoo.se


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se


Kontaktpersoner