2013-10-14 09:35Pressmeddelande

Påminnelse: Pressvisning asiatiska lejonungar 16 oktober klockan 11:00

null

Tre utrotningshotade asiatiska lejon har fötts på Parken Zoo i Eskilstuna. Pressvisning av Ishara och Kayas välmående lejonungar sker onsdagen den 16 oktober klockan 11:00 på Parken Zoo. För pressackreditering se information nedan.

När: 16 oktober, klockan 11:00

Var: Stora entrén Parken Zoo Eskilstuna, ackrediteringen öppnar 10:45

Möjlighet finns till intervju med djurparkschef Lennart Sundén, fotografering och filmning av lejonungarna som enligt veterinär är två hannar och en hona. 

För pressackreditering kontakta Camilla Delac, camilla.delac@parkenzoo.se, tel 016-100 100. Plats för ackreditering är stora entrén Parken Zoo Eskilstuna.

Pressbilder samt film med lejonungarna och intervju med Lennart Sundén är fri att använda för media, ange Foto: Parken Zoo Eskilstuna. 

Bilder hittar ni här>

Filmerna finns på Youtubekanal ParkenZooEskilstuna.

Pressmaterial finns här>

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är kommunalägt och ingår i Eskilstuna Kommunföretag AB.


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se


Kontaktpersoner