2013-07-18 07:40Pressmeddelande

Ny gibbonunge född

null

Jane gjorde det igen – ny gibbonunge!

2009 väckte gibbonparet Tarzan och Jane i Parken Zoo, Eskilstuna, stor uppmärksamhet över världen när Jane, minst sagt överraskande, vid mycket mogen ålder födde en unge. Nu, fyra  år senare, har det hänt igen!

Tarzan och Jane kom till Parken Zoo för 39 år sedan och är nu i 40-årsåldern. Totalt har de fått ett tiotal ungar.

För ev mer information, kontakta

Zoolärare Louise Nilsberth 070-3056321

Djurvårdare Fredrik Åkerstedt 070-2027312

 

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. Här finns djurparken med ett hundratal arter, där vi bedriver forskning i världsklass för att rädda utrotningshotade djur. Tillsammans med Zoo-skolan, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är kommunalägt och ingår i Eskilstuna Kommunföretag AB.


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se


Kontaktpersoner