2014-04-09 08:13Pressmeddelande

”Min älskarinna är en myrslok” – Eskilstunabo i tv-premiär torsdag 10 april

null

Marek Goczkowski, veterinär på Parken Zoo, gör på torsdag tv-premiär i dokumentärserien Veterinärerna.  I tio program får man bland annat följa Mareks fängslande och stundvis nervpirrande vardag bland nyfödda djurungar och annat spännande som hör djurlivet till.

”Allt kan hända i min vardag och det är den man får följa i programmet”, berättar Marek Goczkowski, veterinär på Parken Zoo. ”Det är fartfyllt, äventyrligt och emellanåt tungt och hårt jobb; ibland med livet som insats om man är inte skärpt. Samtidigt är det mitt drömjobb, bättre yrkesval kan man inte ha”.

På torsdag är det premiär för dokumentärserien Veterinärerna. En serie i 10 delar där man bland annat får följa med veterinär Marek Goczkowski i sin vardag. Ett arbete som kräver lika delar professionalitet som personlig förmåga att handskas med alla sorters djur. Samtidigt som tillgängligheten är a och o på dygnets alla timmar.

”Att vara veterinär är att leva dygnet runt, när som helst för djuren, det är ett kall och livsval jag gjorde mycket tidigt i mitt liv. Jag brukar skoja ibland och säga, min älskarinna är en myrslok, för all den tid jag lägger ned utanför min älskade familj går nämligen till djur. Myrsloken jag syftar till är heter Benita och jag räddade faktiskt henne genom att ta ett kontroversiellt beslut. Jag har alltid älskat djur, och trivs verkligen att jobba med Parken Zoo; hoppas att det också skiner igenom i tv-programmet ”, avslutar Marek Goczkowski.

I programmet får man även följa nyfödda Manvargungar och en mycket spännande utlandsflytt med ett stort kattdjur för att ta några andra exempel. Premiär för tv-programmet; Veterinärerna, torsdagen 10 april, klockan 20:00, Sjuan.

Möjlighet att träffa Marek Goczkowski för intervjuer finns på pressvisningen den 15 april klockan 11.00. Föranmälan obligatorisk, mejla camilla.delac@parkenzoo.se  016-100 100, för pressackreditering.  Ackreditering sker vid stora entrén Parken Zoo Eskilstuna.

Kort fakta:

  • Marek Goczkowski, 57 år, veterinär Parken Zoo och distriktsveterinär Flen, aktuell i tv-programmet Veterinärerna.
  • Bor: Utanför Eskilstuna med fru och 6 barn.
  • Hobby: ”Älskar mitt jobb och djur och så klart min familj, familjen betyder allt. Sedan tycker jag om att paddla kajak, i både fors och stillvatten samt att segla. Då hittar jag mitt lugn och laddar batterierna”.
  • Bästa med tv-programmet Veterinärerna: ”Att vår vardag ser exakt ut så som det filmas, varken mer eller mindre. Däremot får inte allt som händer på en dag plats för filmning. Sedan var inspelningsteamen fantastiskt roliga att jobba med. Jag jobbar ju mycket med djur, nu fick jag också jobba mycket med människor”.
  • Största utmaningen: "Att jobba med stora kattdjur. Allt kan verkligen hända och varje rutin måste sitta, annars kan det bli dödlig utgång".
  • Yrkesskada: ”Jag kan inte klappa vanliga djur utan att det blir en veterinärsundersökning”.

Fler bilder på Marek Goczkowski finns att ladda ned fritt för press att använda ange Foto:Parken Zoo  via länken här> http://www.mynewsdesk.com/se/parken_zoo/latest_media

För mer information och intervjuer, kontakta.
Camilla Delac, Parken Zoo, 016-100 100, camilla.delac@parkenzoo.se

För mer frågor gällande tv-programmet Veterinärerna, klipp och foton kontakta:
Johanna Lindroth, tv4, 0762-32 74 05, johanna.lindroth@tv4.se

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt med alltid något nytt att lära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är kommunalägt och ingår i Eskilstuna Kommunföretag AB. Mer info www.parkenzoo.se


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se


Kontaktpersoner