2013-03-15 12:13Pressmeddelande

Dinosaurier årets nyhet i Parken Zoo

null

Tretton verklighetstrogna dinosaurier som ryter och rör på sig – och arkeologisk utgrävning för barnen. Det är huvudattraktionerna i utställningen Dinosauriernas Tid, årets stora satsning för Parken Zoo i Eskilstuna med premiär den 4 maj.

Dinosaurieutställningen har gjort succé runt om i världen och landar nu i Sverige och Eskilstuna lagom till säsongspremiären efter att ha planerats redan från sensommaren 2011. Utställningen pågår mellan den 4 maj och den 1 september.

De tretton dinosaurierna representerar olika arter från olika tidsepoker och visas upp för besökarna i de olika uppväxtfaser som forskare upptäckt dem i. Den längsta dinosaurien, Tyrannosaurus Rex, är tretton meter lång. Den högsta är Brachiosaurus och är sex meter hög. 

– Vi bygger ett nytt utställningsområde som de närmaste åren kommer att användas till olika interaktiva utställningsupplevelser. Årets nyhet Dinosauriernas Tid är först ut och passar väldigt bra för målgruppen. Det är också ett bra kompletterande utbildningstema till vår zooskola, säger Parken Zoo:s tillträdande vd Irja Bäckström.

Utställningen innehåller även en utgrävningsyta där barn får leva ut sin upptäckarlust och prova att vara paleontolog på en fyndplats, med de rätta verktygen för att skrapa och borsta fram de förhistoriska fynden.

Världssuccén som på svenska får namnet Dinosauriernas Tid produceras av amerikanska Billings Productions, ett av världens ledande företag inom verklighetstrogna dinosaurieupplevelser.

Kontakt:
Irja Bäckström, tillträdande vd, Parken Zoo, 0703-17 78 20, irja.backstrom@parkenzoo.se
Torbjörn Bergvall, operativ chef, 0705-74 77 74, torbjorn.bergvall@parkenzoo.se

Här är Parken Zoo:s dinosaurier

1. Tyrannosaurus Rex

2. Tyrannosaurus Rex baby

3. Coelophysis

4. Dilophosaurus

5. Edmontonia

6. Brachiosaurus

7. Parasaurolophus

8. Deinonychus

9. Carnotaurus

10. Therizinosaurus

11. Triceratops

12. Triceratops baby

13. Baryonyx


Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. Här finns djurparken med ett hundratal arter, där vi arbetar för att bevara utrotningshotade djur. Tillsammans med Zoo-skolan, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är kommunalägt och ingår i Eskilstuna Kommunföretag AB.


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se


Kontaktpersoner