2021-05-27 08:41Nyheter

Nu öppnar äntligen nöjesparken på Parken Zoo

Anpassning har gjorts så att alla ska kunna njuta av nöjesparken på ett säkert sätt. Under pandemin har en rad olika åtgärder vidtagits för att upplevelsen ska bli lika trygg som äventyrlig.

 

- Vi är så glada att få slå upp portarna till vår nöjespark igen. Vi är måna om att säkerställa ett tryggt besök men också en spännande upplevelse.  Vi vet att många har längtat efter att få åka karuseller och har därför tagit fram riktlinjer och åtgärder så vi kan öppna på ett ansvarsfullt sätt, säger Sofia Larsson, VD Parken Zoo.. 

Parken Zoo har tagit fram riktlinjer för att säkerhetsställa en corona-anpassad öppning, som gör parken tillgänglig för både de stora och små familjemedlemmarna! Nedan följer ett urval:

 • I nöjesparken finns tydliga markeringar vid eventuell köbildning och in och ut passerande gäster är inte nära varandra
 • Aattraktionerna torkas av med desinfektionsmedel med jämna mellanrum
 • Handsprit finns att tillgå vid varje attraktion 
 • I inomhusmiljöer där tillräckligt avstånd inte kan hållas monteras plexi- och plastskydd vid kassaterminaler (i likhet med resterande handel)
 • Inomhushägn håller stängt tillsvidare men många av djuren går att se utomhus
 • Handtvättsmöjligheter görs tillgängliga på flera platser i parken
 • Vid behov utökas picknikområden/sittplatsområden så att avstånd alltid kan hållas
 • Tydliga avståndsmarkeringar vid eventuell köbildning sätts upp
 • Ingen kontanthantering kommer att tillåtas, all betalning sker via kort

Ytterligare åtgärder som Parken Zoo i Eskilstuna vidtagit:

 

 • Digitala menyer utanför restaurangerna. Besökare kommer att kunna beställa mat från restaurang Stationen i djurparken och restaurang Wilmas i nöjesparken via digitala skärmar samt från sin mobiltelefon- allt för att slippa både trängsel och köer.
 • Digitala köp av entrébiljetter och platsbokning. Entrébiljetter köps på förhand med ett maxantal besökare per dag för att undvika trängsel i parken samt köbildning utanför området - för att ingen skall behöva vänta på det spännande äventyret!

 

 

 

 

 


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. Parken består av både djurpark, bad, nöjespark och camping. Barnfamiljer besöker Parken Zoo både vår-, sommar- och höstsäsong samt på parkens temadagar under halloween och jul. Ett perfekt äventyr - här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. I djurparken finns ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Bolaget är sedan augusti 2016 privatägt av Mimir Invest AB. Mer info www.parkenzoo.se Instagram: @parkenzooeskilstuna Facebook: @parkenzoo


Kontaktpersoner

Presskontakt
Rebecca Batsoulis