2019-01-25 14:26Nyheter

Manvargsungar i Parken Zoo

ManvargsungarManvargsungar

Just nu leker våra manvargsungar ute i snön för fullt. Ungarna som föddes i november är ett välkommet tillskott i det europeiska avelsprogrammet för att bevara arten som är utrotningshotad. Det är fyra stycken honor som har fått namnen Luna, Bahia, Neblina och Zapala. Namnen är delar av områden eller städer i Argentina och Brasilien där manvargen bl.a. lever i i det vilda.

Ett av de största hoten mot manvargar i det vilda är att deras livsmiljö krymper och förstörs av oss människor. 

På Parken Zoo bor det ett 60-tal vilda arter varav majoriteten hotas av utrotning och ingår i bevarandeprojekt. Vi hoppas att manvargungarna bidrar till att öka medvetenheten i miljöfrågor.

Här kan du läsa mer vad du själv kan bidra med.

https://www.parkenzoo.se/bevarande/engagera-dig/

manvarg

Manvargsungar i Parken Zoo

Fakta om manvarg

https://www.parkenzoo.se/djur/manvarg/

 


Om Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. En perfekt dagsutflykt, här finns alltid något nytt att lära och du kommer våra djur riktigt nära. Här finns djurparken med ett hundratal arter varav flera ingår i internationella bevarandeavelsprojekt via den europeiska djurparksföreningen, EAZA. Tillsammans med (Zoo-skolan), utbildningsverksamhet, badet, nöjesparken och uppträdanden av folkkära artister finns något för alla i familjen. Bolaget är sen augusti 2016 privatägt Mimir Capital AB. Mer info www.parkenzoo.se