2022-09-15 10:20Tlačová správa

Nova programska oprema OnRobot

Radikalna sprememba: nova programska oprema OnRobot sprosti 80 % časa, ki je porabljen za uvajanje avtomatizacije robotov

V Odenseju, "robotski prestolnici" Danske, so se zbrali ključni akterji iz industrije robotike srednje in severne Evrope, da bi jim predstavili novo programsko opremo D:PLOY podjetja OnRobot. Prelomna programska oprema omogoča avtomatizacijo velikega dela programiranja, ki je običajno potrebno pred začetkom delovanja robotske rešitve.

80 % časa, ki ga prodajalci avtomatizacije, sistemski integratorji in podjetja porabijo za uvajanje robotskih rešitev, se lahko sprosti z avtomatizacijo programske opreme. To je bilo jasno sporočilo, ki so ga evropski distributerji robotike prejeli na dogodku OnRobot Partner Summit v Odenseju.

"Z D:PLOY znatno širimo trg avtomatizacije, saj tako omogočamo veliko hitrejšo uvedbo določenih robotskih rešitev," je dejal Enrico Krog Iversen, izvršni direktor podjetja OnRobot, in pojasnil, da programska oprema omogoča veliko bolj dostopno uvedbo določene rešitve za avtomatizacijo tudi za manjša podjetja in organizacije. "Z zmanjševanjem ovir za avtomatizacijo za naše partnerje povečujemo trg, kar odpravlja tudi notranjo konkurenco med našimi partnerji. Namesto tega se lahko osredotočijo na pomoč več proizvodnim podjetjem pri premagovanju številnih izzivov, s katerimi se trenutno soočajo."

Krog Iversen je bil gostitelj vrha, ki se ga je udeležilo več kot 100 strokovnjakov za robote iz 15 držav, ki so tam si ogledali izdelke OnRobot v postopku nastajanja, ko so junija obiskali danskega proizvajalca robotov. Podjetje OnRobot je bilo predhodno znano predvsem kot proizvajalec strojne opreme. V zadnjih letih je kljub pandemiji na trgu predstavilo 12 novih izdelkov, predvsem na področju robotskih prijemal za montažo na robotskih rokah in v celicah za avtomatizacijo ter naprav za vid in obdelavo. Z uvedbo D:PLOY, ki se pričakuje do konca leta 2022, bo družba OnRobot na trg vstopila s programsko opremo, ki bo v veliki meri odpravila potrebo po ročnem programiranju robotov, s čimer bo odpravila tveganje, da bo zelo mešana proizvodnja z majhnim obsegom in pogostimi menjavami nerentabilna in neobvladljiva z vidika avtomatizacije.

Partnerji podjetja OnRobot iz Združenega kraljestva, nordijskih držav in Srednje Evrope so D:PLOY sprejeli z veliko radovednostjo in seveda tudi predanostjo. Ob zagonu D:PLOY bosta nameščena računalniška škatla in rešitev v oblaku za uporabnike nove programske opreme podjetja OnRobot, je pojasnil Vikram Kumar, glavni izvršni direktor podjetja OnRobot, in nato razložil podrobnosti:

"Kitajska ogromno vlaga v avtomatizacijo, zato se moramo tudi mi v Evropi zbuditi. Danes je izkoriščenih le devet odstotkov svetovnega potenciala za avtomatizacijo, zato ta lahko skupaj s partnerji optimiziramo," je dejal in ocenil, da je v Evropi 15 milijonov ročnih delovnih mest, ki bi jih lahko avtomatizirali s tehnologijo sodelujočih robotov, da bi razbremenili delavce. Do leta 2050 bo v Evropi delalo 95 milijonov ljudi manj kot danes, v številnih panogah pa že zdaj primanjkuje delovne sile.

Podjetje OnRobot je že predstavilo predhodnika novega pristopa k programiranju robotov s svojo novo rešitvijo za paletiranje, programsko opremo OnRobot Palletizer, ki je bila predstavljena na sejmih Automate in Automatica v Detroitu oziroma Münchnu. Obiskovalci si bodo lahko praktično ogledali, kako namestitev postane bistveno bolj intuitivna in prihrani čas.

Dejstva o OnRobot-u:

  • 170 zaposlenih
  • 10 pisarn
  • Skoraj 700 partnerjev
  • Prisotnost v 42 državah
  • Trenutno prodaja 18 izdelkov
  • Zagotovitev rešitev za robote 14 različnih proizvajalcev
  • 40-odstotno povečanje globalne prodaje med januarjem in majem 2022 v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021.



Informácie OnRobot

Spoločnosť OnRobot sa stala globálnou spoločnosťou v júni 2018 zlúčením dánskej firmy OnRobot, maďarskej firmy OptoForce a americkej firmy Perception Robotics. Krátko nato sa spoločnosť rozrástla o dánsku firmu Purple Robotics. Práva duševného vlastníctva patriace spoločnosti Blue Workforce boli nadobudnuté v apríli 2019. Každá spoločnosť bola známa vývojom jedinečných technológií pre kolaboratívne aplikácie a spolu predstavujú impozantný zoznam najlepších nástrojov v danom odvetví. Medzi tieto nástroje patria chápadlá, snímače, meniče nástrojov a softvér, ktoré umožňujú malým a stredným výrobcom automatizovať ich procesy ako nikdy predtým – a to rýchlo, efektívne a hospodárne.


Kontakty

Vikram Kumar
General Manager, EMEA
Vikram Kumar