2020-04-07 09:17Pressmeddelande

OnRobots Soft Gripper erbjuder superflexibel, livsmedelscertifierad hantering för utmanande pick-and-place-applikationer

null

OnRobots nya livsmedelscertifierade Soft Gripper kan plocka ett stort urval oregelbundna former och känsliga enheter inom livsmedels- och dryckesindustrin, kosmetik- och läkemedelsproduktion samt tillverkning eller emballering.

Odense, Danmark, den 19 mars 2020: Automatisering har nu blivit lättare inom livsmedels- och dryckesindustrin samt andra ”rena” applikationer som kosmetika och läkemedel där det finns ett behov av att hantera enheter av mycket olika slag, allt från ägg och frukt till flaskor och behållare med oregelbunden form. OnRobots flexibla Soft Gripper använder tre utbytbara silikongjutna sugkoppar i stjärn- och fyrfingrade konfigurationer för känslig och exakt plockning av nästan alla olika typer av små enheter som väger mindre än 2,2 kg. Den elektriska Soft Gripper är livsmedelscertifierad (uppfyller kraven i FDA 21 CFR om icke fetthaltiga produkter och EG-förordning 1935/2004), och till skillnad från traditionella vakuumgripare kräver den ingen extern lufttillförsel och kan därmed minska både kostnaderna och komplexiteten.


”Vår nya Soft Gripper utmanar befintliga lösningar för att plocka ömtåliga enheter som är svåra att få tag på och som är av olika storlek”, förklarar Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot. ”Till skillnad från egenutvecklade lösningar erbjuder Soft Gripper problemfri integration med de flesta kollaborativa robotar och lätta industrirobotar med hjälp av vår One System Solution.”

OnRobots prisbelönta One System Solution är en plattform som ger komplettmekanisk och elektrisk kontaktytamellan ledande robotarmar och ett av OnRobots ”end-of-arm”-verktyg (EoAT). One System Solution har nyligen utvidgats för att omfatta integration med robotar från ABB Robotics och Hanwha Precision Machinery. Nu kan användarna av dessa robotar dra nytta av den kombinerade mekaniska och elektriska kontaktytan till alla OnRobot-produkter och därigenom underlätta integrationen och skapa snabbare ROI.

Soft Gripper är idealisk för livsmedels- och dryckesapplikationer men levererar också flexibel, känslig hantering till tillverknings- och förpackningsindustrin.

Soft Grippers egenskaper:

  • Payload på upp till 2,2 kg baserat på de hanterade enheternas form, mjukhet och friktion
  • Greppdimensioner från 11 till 118 mm beroende på vilken sugkopp som används
  • FDA-certifiering
  • Flexibla, utbytbara sugkoppar i silikon
  • Idealisk hantering av ömtåliga föremål och oregelbundna former
  • Igen lufttillförsel krävs
  • Snabb, flexibel implementering och problemfri integration med alla stora robotmärken


Om OnRobot

OnRobot levererar en hel linje av armslutsverktyg med plug-and-produce för samarbetande applikationer. Våra innovativa gripare, sensorer och verktygsväxlare hjälper tillverkare att dra full nytta av samarbetande lättviktsrobotar med fördelar som användarvänlighet, kostnadseffektivitet och säkert samarbete med mänsklig personal.


Kontaktpersoner

Vikram Kumar
General Manager, EMEA
Vikram Kumar
Colleen Soine
PR & Marketing Manager, North Europe & DACH Benelux
Colleen Soine