2020-04-16 09:33Pressmeddelande

OnRobot lanserar ”Eyes”, ett 2,5D-visionssystem

null

Eyes avancerade, prisvärda 2,5D-syn tillför djupgående perception och bedömning av delar för alla ledande robotarmar med sömlös integration, enbildskalibrering, intuitiv programmering samt inget av komplexiteten i befintliga visionssystem. Eyes kan monteras flexibelt både på robothandleden eller externt, vilket gör den idealisk för nästan alla ostrukturerade tillämpningar som behöver synstyrning.


Odense, Danmark, den 16 april 2020:
Robotarmar får ofta till uppgift att plocka enheter som inte ligger åt samma håll och som inte har samma form eller storlek. För att placera dem åt samma håll lägger tillverkningsföretagen ofta till fixturer, skålmatare och annan hårdvara, vilket tillför kostnader och en komplexitet till något som i slutändan är stela applikationer som inte kan plocka upp objekt på ett enkelt sätt eller uppnå snabba omställningstider.

”En betydande del av vår kundbas vill inte vara bunden till en fast inkommande position för en produkt som de vill plocka”, förklarar Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot. ”De skulle verkligen uppskatta att kunna eliminera komplicerade, skrymmande och dyra matare och fixturer för att uppnå detta, men hittills har visionssystem ansetts vara utom räckhåll. Vårt nya Eyes-visionssystem förändrar allt detta.”

Till skillnad från andra visionssystem på marknaden behöver Eyes bara ta en enda bild för kalibrering och bedömning av delar och har autofokus för att arbeta på olika avstånd inom samma applikation.

Eyes är idealisk för sortering av ett stort antal olika element eller för CNC-maskinbearbetning med metalldelar som definieras av yttre form samt många andra pick-and-place-applikationer där positionen är viktig. Eyes erbjuder också djupgående perception med sin prisvärda och praktiska 2,5D-syn.

”2,5D håller på att bli den perfekta tekniken för synstyrda applikationer”, säger Iversen. ”Jämfört med 2D tillför den inte bara längd- och bredd- utan också höjdinformation för den specifika delen, vilket är idealiskt när enheter kan variera i höjd eller om enheter måste staplas.”

Eyes kan enkelt monteras på robothandleden eller externt och integreras sömlöst med alla ledande samarbetande och lätta industrirobotarmar genom OnRobots One System Solution, ett enhetligt mekaniskt och kommunikationsanpassat gränssnitt som bygger på bolagets Quick Changer, nu en integrerad del av alla OnRobot-produkter.

Den nya visionssystemet har ett gränssnitt som passar med andra OnRobot-enheter och gör det väldigt lätt att använda Eyes tillsammans med någon av OnRobots gripdon. Med en dubbel installationsprocess som tar hjälp av en dubbel Quick Changer kan gripverktygets mittpunkt (tool center point, TCP) konfigureras automatiskt av Eyes, vilket eliminerar eventuella konflikter mellan olika programvarupaket från olika verktygsleverantörer. Optimal montering beror på tillämpningen. Några av fördelarna med att montera Eyes externt är att inte behöva oroa sig för kablar som löper vid sidan av roboten och förmågan att optimera cykeltiden eftersom Eyes kan ta bilder och bearbeta detta, medan roboten gör en annan operation. 


Om OnRobot

OnRobot levererar en hel linje av armslutsverktyg med plug-and-produce för samarbetande applikationer. Våra innovativa gripare, sensorer och verktygsväxlare hjälper tillverkare att dra full nytta av samarbetande lättviktsrobotar med fördelar som användarvänlighet, kostnadseffektivitet och säkert samarbete med mänsklig personal.


Kontaktpersoner

Vikram Kumar
General Manager, EMEA
Vikram Kumar
Colleen Soine
PR & Marketing Manager, North Europe & DACH Benelux
Colleen Soine