2019-09-10 09:36Pressemelding

Robotkompatibilitet tatt til neste nivå med OnRobots One-System-løsning

null

OnRobot A/S kunngjør i dag lanseringen av et nytt grensesnitt for gripeverktøy (EoAT) som forenkler automasjon betydelig. Dette gjør det raskere og enklere for produsenter å få tilgang til fordelene med samarbeidende roboter. Nå kan produsenter ved hjelp av et enkeltstående system, med én plattform for programmering og opplæring, og ett forhandlerkontaktpunkt, få tilgang til et fullstendig spekter av verktøy, full robotkompatibilitet, og så og si uendelige muligheter for samarbeidende bruksområder. Denne nye løsningen, bestående av ett system, øker installasjonshastigheten slik at produsenter sparer tid og penger, og raskt kan kapitalisere på fordelene ved automasjon.

Sammen med den nye enkeltstående løsningen som forenkler automasjon, fortsetter OnRobot å forbedre EoAT for å imøtekomme markedsbehov i endring. Griperne RG2 og RG6 har fått ny utforming for å være sterkere, mer følsomme og enklere å montere. Griperne leveres nå som standard med TÜV-sertifisert kat. 3 sikkerhetsvern på PLd-nivå. Putene til Gecko Gripper er nå forbedret i forhold til nyttelast opptil 6,5 kg, avhengig av materiale.

One-System-løsningen innlemmer elektronikk i integrert Quick Changer
Det nye enhetlige mekaniske og elektriske grensesnittet for alle OnRobots gripeverktøy (EoAT) fungerer med et komplett spekter av samarbeidende og lette industrielle robotleverandører. En ekstra Dual Quick Changer innlemmer de samme egenskapene samtidig som to verktøy kan brukes i én syklus, slik at man kan få et oppsett som passer til bruksområdet, og dermed maksimere utnyttelsen av roboten.

«Produsenter krever mer fra sine robotinstallasjoner, og gripeverktøy har blitt nøkkelen til optimalisering av investeringene deres,» sier OnRobots administrerende direktør, Enrico Krog Iversen. «Denne integrasjonen av vår Quick Changer i hele produktporteføljen gjør det enklere enn noensinne å bytte mellom verktøy og robottyper, noe som sørger for fleksibilitet og reduksjon av nedetid for mer effektiv produksjon og raskere avkastning på automasjonsinvesteringen. Dette fører oss et skritt nærmere en enhetlig OnRobot-løsning som gjør det enkelt, raskt og kostnadseffektivt for produsenter å bygge samarbeidende løsninger, uansett hvilke roboter de bruker.»

Enhetlig plattform på tvers av verktøy- og robotprodusenter

Med OnRobots Quick Changer – som nå er integrert i alle OnRobot-verktøy – sørger én enkelt kabel for et universalgrensesnitt for verktøy og kommunikasjon. Det er derfor ikke nødvendig å koble fra kabler ved verktøybytter; og omfattende kommunikasjonsalternativer støtter et helt spekter av robotplattformer.

For Universal Robots:

For robotarmer fra Universal Robots leverer OnRobot nå en enhetlig URCap som gjør at alle verktøy kan arbeide sammen, selv i ett enkelt program. Ved å for eksempel benytte den nye Dual Quick Changer, kan produsenter bruke en RG2-griper med to fingre sammen med en VG10-vakuumgriper i en syklus, og dermed oppnå større utnyttelsesgrad av én enkelt UR-robot. Takket være den enhetlige programmeringsløsningen er oppsettstiden for UR-roboter nå raskere enn noensinne.

Feltbussløsninger for andre robotmerker:

Alle OnRobot-produkter har nå en enhetlig kommunikasjonsplattform som bruker standard feltbussprotokoller, slik at det er enkelt å programmere verktøyene, uavhengig av hvilken robot som benyttes. Med de nye feltbussprotokollene kan produsenter enkelt angi programvareverdier og bruke flere funksjoner via en standard Ethernet-kabel. Dette støtter en økt kompleksitetsgrad i form av en enkel plugg-og-produser-tilnærming som ikke krever ekstra kabelføring. Installeringstiden kan reduseres fra 3 timer til 30 minutter, slik at produsentene raskt kan få de samarbeidende løsningene opp og gå.

OnRobot WebLogic for digital I/O for alle typer roboter:

For roboter som kobles til via digital I/O, har den nye enhetsløsningen fra OnRobot et OnRobot WebLogic-grensesnitt. Ved å bruke IP-adressen til OnRobots Compute Box, kan produsenter logge inn via OnRobot WebClient fra en telefon eller en hvilket som helst annen enhet med nettverkstilkobling for å overvåke roboten eller lage enkle robotprogrammer. Produsenter kan forhåndsinnstille verdier og opprette utdypende programmeringslogikk ved å bruke tilbakemeldingsverdiene fra OnRobot-griperne og følerne for å oppnå mer presis styring. Dette gjør OnRobots verktøy kompatible med et enda bredere spekter av robotarmer, noe som betyr at produsenter sømløst kan integrere EoAT-er med alt sitt eksisterende utstyr.

Nye produktspesifikasjoner kan lastes ned her: https://onrobot.com/en/downloads


Om OnRobot

OnRobot leverer et komplett utvalg av lettutløste endeverktøy (EoAT) for samarbeidsapplikasjoner. Våre innovative gripere, sensorer og verktøyskiftere hjelper produsenter med å hente det fulle potensialet i samarbeidende og lettvektige industriroboter, ved å gjøre bruken lettere, senke produksjonskostnadene og øke sikkerheten for menneskelige arbeidere.


Kontaktpersoner

Vikram Kumar
General Manager, EMEA
Vikram Kumar
Josefine Toftdal
PR & Marketing Manager, North Europe & CEE
Josefine Toftdal