2020-04-07 09:12Pressemelding

OnRobots Soft Gripper tilbyr superfleksibel, matvaresertifisert håndtering til utfordrende plukk-og-plasser-applikasjoner

null

Den nye Soft Gripper med matvaresertifisering fra OnRobot er i stand til å plukke et stort utvalg av uregelmessige former og ømtålige emner innenfor mat- og drikkevarebransjen, kosmetikk- og legemiddelproduksjon samt produksjon eller emballering

Automatisering har nå blitt enklere innenfor mat- og drikkevarer samt andre «rene» applikasjoner som kosmetikk og legemidler, der det er behov for å håndtere emner av svært forskjellig art – alt fra egg og frukt til flasker og beholdere med uregelmessige former. OnRobots fleksible Soft Gripper bruker tre utskiftbare silikonstøpte sugekopper i stjerne- og firefingrede konfigurasjoner til fintfølende og presis plukking av små objekter på under 2,2 kg i nesten enhver form. Den elektriske Soft Gripper er matvaresertifisert (overholder bestemmelsene i FDA 21 CFR om ikke-fettholdige varer samt EF 1935/2004), og i motsetning til de tradisjonelle vakuumgriperne, krever den ingen ekstern luftforsyning og kan dermed redusere både kostnadene og kompleksiteten.


«Vår nye Soft Gripper utfordrer eksisterende løsninger til plukking av ømtålige emner som er vanskelige å få tak på, og som har forskjellige størrelser», sier administrerende direktør hos OnRobot, Enrico Krog Iversen. «I motsetning til proprietære løsninger tilbyr Soft Gripper problemfri integrasjon med de fleste samarbeidende roboter og lette industriroboter ved hjelp av vår One System Solution.»

OnRobots prisbelønte One System Solution er en plattform som gir samlet mekanisk og elektrisk grensesnitt mellom førende robotarmer og alle OnRobots «end-of-arm»-verktøy (EoAT). One System Solution har nylig blitt utvidet til å omfatte integrasjon med roboter fra ABB Robotics og Hanwha Precision Machinery. Nå kan brukerne av disse robotene dra fordel av det kombinerte mekaniske og elektriske grensesnittet til et hvilket som helst OnRobot-produkt og derved lette integrasjonen og skape raskere ROI.

Soft Gripper er ideell til mat- og drikkevarebransjen, men den leverer også fleksibel og fintfølende håndtering til produksjons- og emballasjeindustrien.

Soft Grippers egenskaper:

  • Nyttelast på opptil 2,2 kg basert på formen, mykheten og friksjonen til emnene som skal håndteres
  • Grepdimensjoner fra 11 til 118 mm, avhengig av hvilken sugekopp som brukes
  • FDA-sertifisering
  • Fleksible, utskiftbare sugekopper i silikon
  • Ideell håndtering av ømtålige gjenstander og uregelmessige former
  • Ikke behov for lufttilførsel
  • Rask og fleksibel implementering og problemfri integrasjon med alle større robotmerker


Om OnRobot

OnRobot leverer et komplett utvalg av lettutløste endeverktøy (EoAT) for samarbeidsapplikasjoner. Våre innovative gripere, sensorer og verktøyskiftere hjelper produsenter med å hente det fulle potensialet i samarbeidende og lettvektige industriroboter, ved å gjøre bruken lettere, senke produksjonskostnadene og øke sikkerheten for menneskelige arbeidere.


Kontaktpersoner

Vikram Kumar
General Manager, EMEA
Vikram Kumar
Josefine Toftdal
PR & Marketing Manager, North Europe & CEE
Josefine Toftdal