2020-04-16 09:37Pressemelding

OnRobot lanserer «Eyes», et 2.5D visjonssystem

null

Eyes' avanserte, rimelige e2.5D-visjon gir dybdesyn og delegjenkjenning til alle ledende robotarmer. Det tilbyr sømløs integrasjon, kalibrering ved hjelp av bare ett bilde, samt intuitiv programmering – alt dette helt uten kompleksiteten til eksisterende visjonssystemer. Eyes kan monteres fleksibelt både på robothåndleddet eller eksternt, noe som gjør det ideelt for nesten alle slags ustrukturerte applikasjoner som trenger synsstyring.


Odense, Danmark 16. april, 2020:
Robotarmer blir ofte satt til å plukke elementer som har forskjellige orienteringer, former og størrelser. For å oppnå konsistent posisjonering, benytter produsentene ofte fiksturer, skålmatere og annen maskinvare. Det gjør løsningene dyrere og mer komplekse og fører til rigide applikasjoner som mangler evnen til å plukke opp forskjellige gjenstander på en enkel måte, eller oppnå korte omstillingstider.

«En betydelig del av kundebasen vår ønsker å ikke å være bundet til en fast inngangsposisjon for et produkt som de ønsker å plukke», sier administrerende direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen. «De ønsker mer enn noe annet å bli kvitt kompliserte, klumpete og dyre delematere og fiksturer for å oppnå dette, men inntil nå har de opplevd at visjonssystemer er utenfor rekkevidde. Vårt nye Eyes visjonssystem endrer alt dette.»

I motsetning til andre visjonsystemer på markedet, trenger Eyes bare å ta ett bilde for å kalibrere og gjenkjenne deler, og har autofokus for å kunne jobbe på forskjellige avstander innenfor samme applikasjon.

Eyes er ideell for sortering av et bredt utvalg av gjenstander eller for betjening av CNC-maskiner med metalldeler som er definert av den ytre formen, samt mange andre plukk-og-plasser-applikasjoner hvor orienteringen er viktig. Eyes tilbyr også dybdesyn innenfor det rimelige 2.5D-visjonssystemet som er enkelt å ta i bruk.

«2.5D viser seg raskt å være den perfekte teknologien for synsstyrte applikasjoner», forteller Iversen. «Sammenlignet med 2D tilfører det ikke bare informasjon om lengden og bredden, men også om høyden til den aktuelle delen, noe som er ideelt når gjenstandene kan variere i høyde eller hvis de må stables».

Eyes kan enkelt monteres på robothåndleddet eller eksternt, og integreres sømløst med alle ledende samarbeidende og lette industrirobotarmer gjennom OnRobots One System Solution, et enhetlig grensesnitt for mekanikk og kommunikasjon basert på selskapets Quick Changer, som nå er en integrert del av alle produktene fra OnRobot.

Det nye visjonssystemet har direkte grensesnitt mot andre OnRobot- enheter, og det er dermed svært enkelt å bruke Eyes sammen med OnRobots gripere. Med et dobbelt oppsett, ved hjelp av en Quick Changer, kan midtpunktet i griperens verktøy (TCP – Tool Center Point) konfigureres automatisk av Eyes, noe som eliminerer enhver potensiell konflikt mellom ulike programvarepakker fra ulike verktøyleverandører. Den optimale monteringen er avhengig av applikasjonen. Noen av fordelene ved å ha Eyes montert eksternt er at du slipper å måtte bekymre deg for kabler langsetter roboten og evnen til å optimalisere syklustiden, ettersom Eyes kan ta bildet og behandle dette, mens roboten utfører en annen operasjon. 


Om OnRobot

OnRobot leverer et komplett utvalg av lettutløste endeverktøy (EoAT) for samarbeidsapplikasjoner. Våre innovative gripere, sensorer og verktøyskiftere hjelper produsenter med å hente det fulle potensialet i samarbeidende og lettvektige industriroboter, ved å gjøre bruken lettere, senke produksjonskostnadene og øke sikkerheten for menneskelige arbeidere.


Kontaktpersoner

Vikram Kumar
General Manager, EMEA
Vikram Kumar
Josefine Toftdal
PR & Marketing Manager, North Europe & CEE
Josefine Toftdal