2023-01-12 08:00Tisková zpráva

Společnost OnRobot podporuje růst trhu díky přelomové platformě D:PLOY

D:PLOYD:PLOY

Společnost OnRobot podporuje růst trhu díky přelomové platformě D:PLOY, která přináší bezkonkurenční zkrácení doby nasazení aplikací 

D:PLOY automatizuje nasazení robotů pro více aplikací přímo ve výrobní hale bez nutnosti programování nebo simulace, což přináší výrazné úspory času až o 90 % oproti běžným řešením.

Odense, Dánsko, 12. ledna 2022: Společnost OnRobot, která naplňuje své poslání překonávat bariéry automatizace a přinášet výhody kooperativní automatizace do podniků všech velikostí, uvedla na trh velmi očekávanou stěžejní platformu D:PLOY, která je celosvětově dostupná. D:PLOY je v rámci oboru první automatizovaná platforma pro vytváření, provozování, monitorování a opětovné nasazení kooperativních aplikací. Automatizací procesu zprovoznění robotické aplikace umožňuje D:PLOY nasazení a opětovné nasazení kompletních aplikací přímo ve výrobní hale v několika jednoduchých krocích, bez nutnosti programování – to vše během několika hodin. Platforma D:PLOY v době uvedení na trh podporuje paletizaci, obsluhu CNC strojů, balení a přenos (pick-and-place), přičemž v budoucnu se plánuje začlenění dalších procesů.

„Platforma D:PLOY a její schopnost skutečně demokratizovat automatizaci byla cílem společnosti OnRobot od samého počátku a její základy jsme připravovali několik let,“ uvedl Enrico Krog Iversen, generální ředitel společnosti OnRobot. „V současnosti nabízíme nejširší sortiment nástrojů a aplikačních řešení v oboru, a to pro všechny přední značky robotů – vše na základě naší filozofie „Jeden systém, žádná složitost“. Nyní, když byly položeny stavební kameny, můžeme konečně spustit první verzi D:PLOY, která bude přínosem pro trh v celém odvětví.“

D:PLOY řeší jeden z největších problémů v oboru: nedostatek kvalifikovaných inženýrů a integrátorů v oblasti robotiky, kteří by pomohli menším a méně zkušeným výrobcům překonat stávající bariéry automatizace.

Simon Potzkai, inženýr prodeje robotiky ve společnosti Alexander Bürkle, systémový integrátor společnosti OnRobot a beta tester D:PLOY, řekl: „D:PLOY zjednodušuje úkol sestavení a integrace robotické buňky díky inovativnímu přístupu, který nevyžaduje žádný druh programování. Při současném nedostatku inženýrů je to pro integrátory obrovská výhoda. Díky snazšímu a rychlejšímu nasazení automatizace můžeme obsloužit více zákazníků a pomoci jim, aby rychleji pochopili výhody automatizace. To je výhra pro všechny.“

Jako automatizovaná platforma, která spolupracuje s mnoha předními značkami robotů a lze ji použít pro širokou škálu běžných aplikací, může D:PLOY pomoci urychlit zavádění robotů v rozsáhlém nevyužitém segmentu malých a středních podniků.

Alan Vallis, manažer pro školení a rozvoj ve společnosti LG Motion Ltd., distributor společnosti OnRobot, uvedl: „D:PLOY zpřístupní automatizaci firmám, které se k ní možná staví trochu odmítavě, ať už z důvodu nákladů nebo vnitropodnikových dovedností a kompetencí. Myslím, že díky D:PLOY se velká část těchto obav rozplyne.“ 

 

Jak D:PLOY funguje

D:PLOY automatizuje mnoho manuálních kroků, které jsou dnes nutné pro vytvoření a spuštění aplikace. D:PLOY automaticky identifikuje většinu instalovaného hardwaru a vygeneruje pohyb robota na základě překážek a hranic buněk definovaných v pracovním prostoru. Logika programu, výměna signálů, zpracování událostí a pohyb robota jsou automaticky vytvořeny pro celou aplikaci na základě několika vstupů, jako jsou atributy obrobku a poloha vychystávání.

D:PLOY přináší bezkonkurenční zkrácení doby a omezení složitosti nasazení robotických buněk. Například počáteční nasazení paletizační aplikace klesne ze 40 hodin na 4 hodiny, což představuje 90% úsporu času. Stejně tak je důležité, že při změně výrobních požadavků umožňuje flexibilita D:PLOY rychlé opětovné nasazení aplikace pro nové produkty nebo obrobky. Monitorování v reálném čase zvyšuje produktivitu a minimalizuje prostoje.

 

Tiskové materiály: Obrázky a video ke stažení zde.

 

O společnosti OnRobot

Společnost OnRobot A/S byla založena v roce 2018 s cílem prolomit bariéry automatizace a přinést výhody automatizace výrobcům všech velikostí. Společnost OnRobot se sídlem v dánském Odense a pobočkami po celém světě je předním světovým poskytovatelem nejširšího spektra nástrojů a aplikačních řešení pro kooperativní aplikace. Všechna nabízená řešení jsou založena na stejné filozofii „Jeden systém, žádná složitost“ a poskytují jednotné rozhraní. Produkty a řešení OnRobot jsou poskytovány prostřednictvím více než 700 distribučních partnerů a partnerů pro systémovou integraci a používají se v mnoha různých průmyslových odvětvích, kde usnadňují a urychlují automatizaci úloh, jako je manipulace s materiálem, obsluha strojů, montáž a povrchová úprava.

www.onrobot.com

Company Contact:

Mads Skovsgaard - General Manager 

Media contact:

Fanni Molnar - Marketing assistant

 



O OnRobot

OnRobot vznikl jako globální společnost v červnu 2018 sloučením dánské společnosti OnRobot, maďarské společnosti OptoForce a americké společnosti Perception Robotics. Dánská společnost Purple Robotics přešla pod naše křídla krátce poté. Aktiva IP patřící společnosti Blue Workforce byla pořízena v dubnu 2019. Jednotlivé společnosti byly známé díky vývoji jedinečných technologií pro kolaborativní aplikace a společně představují impozantní katalog nejlepších nástrojů v oboru. Nástroje zahrnují uchopovače, senzory, měniče nástrojů a software, který umožňuje malým a středním výrobcům automatizovat jejich procesy jako nikdy předtím – rychle, efektivně a hospodárně.