2022-10-19 06:55Pressmeddelande

Ohlssons utsett till årets företag i nordvästra Skåne

Ohlssons representanter på MIH Guld-galan inför utdelningen av priset årets företag 2022Per-Johan Olsson, CFO. Märta Bylow, kommunikationschef. Christer Ohlsson, koncernchef och grundare. Marina Mårtensson, redovisningschef. Foto: Studio-e Skåne

Under nordvästra Skånes näringslivsgala, MIH Guld, vann Ohlssons utmärkelsen årets företag 2022.

Näringslivsgalan MIH Guld anordnas årligen av Marknadsföreningen i Helsingborg, som i snart 90 år samlat näringslivet för att skapa en mer attraktiv region. MIH Guld uppmärksammade bland annat årets personlighet, årets marknadsförare och årets företag i nordvästra Skåne.

När juryn beslutade om vilka fyra företag i regionen som skulle nomineras till just årets företag stod hållbarhet högt på agendan, både i form av en hållbar affärsmodell och ett hållbart bidrag till samhället.

Under galan stod det klart att Ohlssons vunnit omröstningen och blev därmed årets företag 2022.

”Det är med ödmjukhet och stolthet som vi tar emot den fina utmärkelsen. Vi har arbetat med hållbarhet som affärsidé i över 20 år och att bli utnämnda till årets företag bekräftar att vi är på rätt väg. Utan våra nästan 800 medarbetare i koncernen hade vår resa inte varit möjlig och jag vill rikta ett stort tack dem alla.”, säger Christer Ohlsson, koncernchef och grundare, Ohlssons Invest AB.

Juryns motivering:

”Ohlssons i Landskrona har med sitt långsiktiga engagemang för miljö och hållbarhet i praktiken lyckats skapa en hållbar utveckling i sin verksamhet. Företaget har under de senaste 24 åren vuxit i omsättning och antal anställda, med nya verksamheter på en större geografisk marknad.  Med en företagskultur präglad av ödmjukhet och jäklar anamma, har Ohlssons under drygt två decennier vuxit som en av regionens viktigaste ambassadörer i praktiskt hållbarhetsarbete. Under 2022 och 2023 utökar Ohlssons sitt verksamhetsområde i samband med nya uppdrag i bland annat Halland, Skaraborg och Stockholm.”


Om Ohlssons AB

En färgstark partner med ett globalt miljöansvar. Ohlssons erbjuder helhetslösningar inom miljö- och avfallshantering, spol- och rörteknik, entreprenad och transport. Koncernen sysselsätter ca 800 anställda, omsätter omkring 1 miljard och verkar främst i södra Sverige samt Stockholm/Mälardalen.


Kontaktpersoner

Märta Bylow
Kommunikationschef
Märta Bylow