2023-12-28 08:47Pressmeddelande

Ohlssons startar nya uppdrag i 14 kommuner

Mikael Blomqvist, COO på Ohlssons. Foto: Ohlssons ABMikael Blomqvist, COO på Ohlssons. Foto: Ohlssons AB

Ohlssons AB fortsätter att expandera och inleder det nya året med att ta över som ansvarig entreprenör i hela 14 kommuner. Företaget stärker sin närvaro i Västra Götaland, Västmanland och Stockholms län.

”Vi är tacksamma och glada för förtroendet för alla de här uppdragen. Insamlingen av förpackningsavfall och tömningen av slam är viktiga samhällsfunktioner. Tillsammans kan vi värna om jordens resurser och ta hand om vårt avfall", säger Mikael Blomqvist, Chief Operating Officer på Ohlssons AB.

I fyra kommuner i Stockholms län – Sigtuna, Håbo, Knivsta och Upplands-Bro – expanderar Ohlssons uppdrag från att enbart omfatta insamlingen av hushållsavfall i fyrfackskärl från småhus till att inkludera insamlingen av förpackningsmaterial från flerbostadshus, verksamheter och återvinningsstationer.

Det andra uppdraget startar i Västra Götalands län. På uppdrag av Avfall & Återvinning Skaraborg har Ohlssons ansvarat för insamlingen hushållsavfall och latrin från småhus, flerbostadshus och verksamheter i Skara och Falköping sedan februari 2023. Nu startar uppdraget i ytterligare fyra kommuner i länet - Essunga, Götene, Grästorp, och Vara.

Slutligen intar företaget sex kommuner i Västmanlands län - Västerås, Surahammar, Hallstahammar, Köping, Arboga och Kungsör. Uppdraget här avser tömning av enskilda avlopp och fettavskiljare på uppdrag av Vafabmiljö Kommunalförbund.

Alla uppdragen startar 1 januari 2024.

"Vi ser fram emot uppdragen och vi har arbetat hårt för att det ska bli en smidig övergång i alla kommunerna”, avslutar Mikael.Om Ohlssons AB

Ohlssons har verksamhet i ett 30-tal kommuner i Skåne, Halland, Jönköping, Västra Götaland, Västmanland, Stockholm och Uppsala län. En stor del av verksamheten består av insamling av hushållsavfall på uppdrag av olika kommuner, men företaget erbjuder även tjänster inom entreprenad, transport och återvinning för företag och industri.


Kontaktpersoner

Sara von Platen
Kommunikatör
Sara von Platen