2022-07-11 09:20Pressmeddelande

Ohlssons AB ansvarig entreprenör i Sveriges bästa avfallskommun

Benny Gunnarsson och Jeanette Nilsson, Ohlssons AB Benny Gunnarsson och Jeanette Nilsson, Ohlssons AB

Osby Kommun har av Avfall Sverige utsetts till årets avfallskommun 2022. I Osby och Östra Göinge är det ÖGRAB som ansvarar för kommunernas renhållningsskyldighet. ÖGRABs entreprenör för avfallsinsamlingen är Ohlssons.

I de nordöstra delarna av Skåne ligger Osby, en kommun med drygt 13 000 invånare. Det kommunala renhållningsbolaget ÖGRAB ägs av Osby och Östra Göinge kommuner. Medan Osby vunnit priset som årets avfallskommun, kom Östra Göinge på en imponerande andra plats. Den dagliga driften i uppdraget styrs av Ohlssons medarbetare Benny Gunnarsson, driftschef och Jeanette Nilsson, transportledare.

”Det känns jättekul att vi har blivit årets avfallskommun. Tack vare ett bra samarbete mellan våra chaufförer, invånarna och ÖGRAB har vi kunnat säkerställa korrekt sortering och minskad klimatpåverkan från avfallshanteringen.”, säger Benny Gunnarsson, driftschef på Ohlssons.

ÖGRABs vd Per Erlandsson håller med Benny och utvecklar:

”Det som bidragit till vår framgång är att vi har nöjda kunder och en hög sorteringsgrad. Alla renhållningsfordon kör på fossilfritt bränsle och vi omvandlar matavfallet till biogas och biogödsel. Att vinna årets avfallskommun är något som vi är otroligt stolta över."

Redan 2016 infördes fyrfackskärl i Osby och Östra Göinge kommuner. Sedan dess har sorteringsgraden ökat i kommunen, främst på grund ÖGRAB kommunikationsinsatser och ett bra samarbete med såväl Ohlssons som kommuninvånarna.

Per ser positivt på samarbetet med Ohlssons:

”Vi har ett bra samarbete som bygger på daglig kontakt och tillit. Vi löser de små problemen innan de hunnit bli stora och försöker hitta gemensamma lösningar. ÖGRAB och Ohlssons har en gemensam bild av varför vi gör det vi gör: Renhållningen ska fungera, vi vill ha nöjda kunder och minska vår klimatpåverkan.”, säger han.

Från Ohlssons lokala kontor i Osby utgår ett 10-tal chaufförer varje dag. Benny och Jeanette sköter driften tillsammans.

”Utan våra engagerade chaufförer hade vi aldrig kunnat få den här utmärkelsen. Det är de som utför det dagliga arbetet med att samla in allt avfall, men också att säkerställa att allt är korrekt sorterat.”, konstaterar Jeanette Nilsson, transportledare på Ohlssons.Om Ohlssons AB

En färgstark partner med ett globalt miljöansvar. Ohlssons erbjuder helhetslösningar inom miljö- och avfallshantering, spol- och rörteknik, entreprenad och transport . Alltid med hållbarhet i fokus. Koncernen sysselsätter ca 700 anställda, omsätter omkring 1,2 miljarder och verkar främst i södra Sverige samt Stockholm/Mälardalen.


Kontaktpersoner

Märta Bylow
Kommunikationschef
Märta Bylow