2020-10-07 13:53Pressmeddelande

Kommunerna satsar tillsammans med Ohlssons på mer hållbara lösningar

null

Sigtuna, Håbo, Upplands-Bro och Knivsta kommun har för första gången någonsin valt att samordna insamlingen av hushållsavfall för att bli mer hållbara. I samband med den nya samordningen tar Ohlssons AB över renhållningen i de fyra kommunerna, som tillsammans har 115 000 invånare. 
”Vi har arbetat med hållbara sorteringslösningar i södra Sverige i mer än 20 år. Nu ser vi fram emot att tillsammans med Sigtuna, Håbo, Upplands-Bro, Knivsta och dess invånare göra området ännu mer hållbart.”, säger Kjellåke Fyrgård, VD på Ohlssons AB
Den nya renhållningen startar den 19 oktober 2020 och under hösten kommer invånarna att få nya sorteringskärl med fyra fack vid sina hushåll. Sigtuna, Håbo, Upplands-Bro och Knivsta är de första kommunerna i Stockholmsregionen som inför sortering i fyrfackskärl. De tar därmed ännu ett steg mot en mer hållbar avfallshantering.
”Dessa fyra kommuner har gjort ett positivt val där de tar ett ökat hållbart ansvar och uppmanar invånarna att göra detsamma. Det står vi bakom.”, säger Mikael Blomqvist, regionchef Mitt på Ohlssons AB.
Med rötterna i Skåne är Ohlssons en ny, hållbar aktör i Mälardalen som har vunnit flera andra upphandlingar i området de senaste åren.
”Under 2020 har vi börjat ta hand om alla tidningar som återvinns i hela stor-Stockholm på uppdrag av Pressretur. Från och med 2021 ansvarar vi även för Pantameras insamling av PET-flaskor och pantburkar i området. Vi har under många år axlat dessa uppdrag i södra Sverige och ser nu fram emot att få göra det även i Stockholm”, säger Kjellåke Fyrgård, VD på Ohlssons AB.
Om Ohlssons i region Mitt 
Ohlssons AB är ansvariga för renhållningen i ett 40-tal kommuner i Sverige. Företaget grundades i Landskrona 1998, där huvudkontoret är placerat än idag. Vid kontoret i Märsta finns Ohlssons tjänster inom miljö och återvinning, spol-, sug- och rörteknik samt besiktning och tömning av oljeavskiljare som utförs i Stockholm med omnejd.


Om Ohlssons AB

En färgstark partner med ett globalt miljöansvar. Helhetslösningar inom miljö- och avfallshantering, spol- och rörteknik, entreprenad och transport . Alltid med hållbarhet i fokus. Läs mer på: www.ohlssons.se


Kontaktpersoner

Märta Bylow
Kommunikationschef
Märta Bylow