2024-01-30 08:10Pressmeddelande

ESPRIT PRESENTERAR SIN NYA SS24 KOLLEKTION

För våren 2024 har ESPRIT anammat sitt historiska arkiv och inspirerats av
80-talsstilen. Den nya kollektionen är skapad för att anamma rörelse - med ett avslappnat intryck.

Den lätta Multisystem Parkan med grafiskt tryck och den bekväma kostymen Soft Suit, som erbjuds i diverse pasteller och neutrala färger blir ett perfekt komplement i garderoben. Samtidigt som den nostalgiska 80-tals siluetten av The Track Suit har fått en omtolkning. 

Som en hyllning till ESPRITs förkärlek till mönster har många tryck mixats ihop i olika typer av stilar. Det omtalade "geotrycket" är omarbetat i en ljusblå nyans och när det kommer till den tidlösa blusen Silk Botton Down finns den nu tillgänglig i både grönt och rött. För SS24 kan vi även se att rutmönstret gör come back. 

Något som även ses frekvent i den nya kollektionen är Rugbytröjor med logos samt ryggsäckar i lyxigt läder, men vi hittar även plagg från ESPRITS Sport Club kollektion, såsom tröjor och pikévästar. 

Vårkollektionen 2024 spinner vidare på 2023s re-lansering av varumärket med fokus att omtolka ESPRIT som varumärke i en mer modern tappning.
Kollektionen är tillgänglig i butik och online fr.o.m 30/1 2024.


Om ESPRIT
ESPRIT, känt och älskat sedan 80-talet, är ett ikoniskt livsstilsvarumärke. Med sitt ursprung rotat i kreativitet, gemenskap och lekfullhet attraherar ESPRIT sin befintliga målgrupp som älskat varumärket under många år såväl som den unga generationens konsumenter. ESPRIT finns på över 30 marknader runt om i världen och har varit noterat på Hong Kong börsen sedan 1993.

Med mål att driva personliga konsumentupplevelser har ESPRIT öppnat ett globalt nätverk av innovationshuvudkontor. Design och kreativitet leds från varumärkets Global Creative Hub i New York City, medan Amsterdam-kontoret fokuserar på teknologi och deniminnovation. Hong Kong förblir det globala finansiella och administrativa huvudkontoret. ESPRIT finns för närvarande på över 30 marknader i hela världen.Om CULT COMMUNICATIONS

Cult Communications startades 2020 med en vision om att bli ett modernt digitalt och mer flexibelt alternativ till de mer traditionella byråerna inom vår bransch. Vi är idag en snabbväxande, nytänkande, personlig byrå som specialiserar oss på att skapa största möjliga synlighet för varumärken inom mode, skönhet och livsstil. Cult Communications har idag flera anställda och jobbar med alltifrån etablerade storbolag, börsnoterade jättar till startups där vi sätter helt nya varumärken på kartan.


Kontaktpersoner

Moa Engström
Founder
Moa Engström