2018-11-09 11:10Pressmeddelande

NTI-skolans lärare nominerad till årets lärare

Juha porträttJuha lärare på NTI-skolan, nominerad till prestigefullt pris för lärare.

En av NTI-skolans lärare har blivit nominerad till årets lärare av några tidigare studenter. Det är Lärargalan som varje år låter studenter nominera lärare som de tycker gjort en insats utöver det vanliga. Mer information kan man hitta på laragalan.se eller på Facebook.

"Jag visste inte alls vad det handlade om till en början. Jag gick in på länken som han hade bifogat i meddelandet till mig och insåg att för någon timma tidigare hade Lärargalan annonserat de utvalda nominerade från bl.a. Umeå kommun. En av dessa var jag och till min glädje även en av mina tidigare kollegor."

Motiveringen löd “Genom glöd och engagemang har han visat från olika perspektiv hur vi elever på bästa sätt kan nå hösta betyg. Han har också visat hur man kan börja tro på sig själv och våga argumentera för sin sak. Juha har funnits där och stöttat oss elever i alla arbeten och gett oss fin positiv kritik som fått oss att växa som personer, inte minst i skolarbetet. Genom att t.ex. utmana oss på olika sätt. Det har betytt oerhört mycket för man har blivit mycket mer motiverad och skolarbetet har blivit roligare”.

Juha berättar om hur han kände när han fick veta att han blivit nominerad: "Det värmer mig och väcker starka känslor när jag får sådan fin återkoppling från elever. Det visar på att jag gör rätt saker och av rätt orsaker för elevernas bästa. Det är den här typen av återkoppling som är viktigare än vad t.ex. min närmaste chef kan ge. Att jag valde läraryrket var för att jag ville kunna bidra med en verklighetsförankring till den undervisning som skolan har. Nomineringen och motiveringen från eleven värmde mig enormt som lärare och person. Jag vet att flera av mina kollegor förtjänar liknande återkoppling likaså. Det är ett bra gäng lärare vi har på NTI-skolan med många som har bred kompetens och erfarenhet som eleverna hyllar och uppskattar i enkäter. Jag får ofta läsa på mina kurser hur lärare på NTI-skolan är engagerade och aktiva trots att de är lärare på en distansutbildning. Det visar på att jag har hamnat på en bra arbetsplats och med elever som behöver en annan typ av utbildningsmiljö och sätt för att utveckla sina kompetenser. Traditionell klassrumsmiljö fungerar inte lika bra för alla. Många har inte tid med att gå till en skola på bestämda tider, utan vill kunna själv planera sin studietid. Jag kan märka att många nya elever på distansutbildningen först är oroliga för studieformen, men när de väl har hittat sin strategi och planering, hyllar dem NTI-skolan och möjligheten att just få studera på distans."


Om NTI-skolan

Vi är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag, specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans. Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Hos oss kan du lära för livet, hela livet. Vi anpassar oss och vår verksamhet för att på bästa sätt hjälpa varje individ på just den plats de är i livet att nå sina mål. Det kan vara allt från drömjobbet, till att studera vidare eller satsa på personlig utveckling genom att lära sig någonting helt nytt. På NTI-skolan finns inga gränser, du kan plugga var, när och hur du vill. Vi har över 250 kurser och du läser helt på distans med personlig lärare.