2020-06-22 11:54Pressmeddelande

Elever prisade för arbeten om sin hembygd

Årets Lokalhistoriska ungdomsstipendium, Skellefteå museum, tilldelades tre elever i årskurs 8 på Norsjöskolan. Elina Selin för arbete om Örträsk, Rahel Tesfaldet för arbete om Bastuträsk gamla skolan samt Sara Wikström för arbete om Bastuträsk.

Hembygdstemat är ett arbete som årligen genomförs på Norsjöskolan i årskurs 8. Eleverna skickar själva in sitt arbete, samt en motivering, till Skellefteå museums stipendium. Stipendiaterna fick en summa på 1000 kr vardera.

Ändamålet med stipendiet är att uppmuntra och stimulera ungas intresse för lokalhistoria. Stipendiet vänder sig till personer som är under 25 år och kan delas ut till enskild person, skolklasser eller annan grupp som arbetet med lokalhistoriska ämnen.

Motiveringen var: För ett gott arbete och fortsatt historisk nyfikenhet.

 

För mer information kontakta: 
Anette Lidén, rektor
Tfn. 0918-141 93
E-post: anette.liden@norsjo.se


Om Norsjö kommun

Norsjöbygden, en plats som andas framåtanda, drivkraft och utveckling mitt i Västerbottens inland, med närhet till både kust och fjäll. Här bor du familjevänligt, bra och billigt, har tillgång till en rik fritid och bra skolor. Föreningslivet bjuder på ett brett utbud av aktiviteter och här möter du mängder av engagerade eldsjälar. Att bo och verka i Norsjöbygden ger dig möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som du har tid och resurser över till familj, vänner och intressen. Vi brukar skryta om att här har vi världen bästa vardag!