2020-06-10 09:37Pressmeddelande

Bästa meritvärdet hittills

Tre kvinnor i en röd soffa. Två av dem håller i en tallrik med tårta. De är glada. De bästa meritvärdena (hittills) för årskurs 9 firas med tårta.

Norsjö kommun har sammanställt resultaten för årets betyg i årskurs nio. Det är glädjande siffror där meritvärdet ökar med 16 poäng till 242 poäng. Årets meritvärde för grundskolan är en del i senaste årens positiva trend.

- Det här är en fantastisk prestation av lärare och elever. Det här är de bästa meritvärdena hittills för Norsjö kommun, säger Camilla Hedlund, verksamhetschef utbildning.

Tidigare var det högsta värdet läsåret 2015/2016 då siffran för Norsjöskolans årskurs nio låg på 228,5 poäng. Det ligger flera olika faktorer bakom årets meritvärde, de största är naturligtvis elever och personal men också arbetet skolan har gjort för att eleverna ska känna trygghet är en viktig del.

– Framgången beror på ett gediget arbete från förskola 1–5, fritids och genom hela grundskolan. Senaste åren har vi arbetat med att få till en tydlig struktur i undervisningen och rörelse i klassrummet, något som vi vet gynnar alla elever. Generellt har flickor haft betydligt högre meritvärde än pojkar, men i år har klyftan minskat radikalt och pojkarna når högre värden än tidigare år, säger Anette Lidén, rektor.

De goda resultaten kommer att firas i alla verksamheter inom utbildning som tillsammans bidragit till arbetet.

– Jag tycker det är otroligt viktigt att visa att det vi gör från låga åldrar och upp till årskurs nio är sammanlänkade och gemensamt bidragande, säger Camilla Hedlund, verksamhetschef utbildning.

Tidigare meritvärden
2018/2019 226 poäng
2017/2018 222 poäng


Om Norsjö kommun

Norsjöbygden, en plats som andas framåtanda, drivkraft och utveckling mitt i Västerbottens inland, med närhet till både kust och fjäll. Här bor du familjevänligt, bra och billigt, har tillgång till en rik fritid och bra skolor. Föreningslivet bjuder på ett brett utbud av aktiviteter och här möter du mängder av engagerade eldsjälar. Att bo och verka i Norsjöbygden ger dig möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som du har tid och resurser över till familj, vänner och intressen. Vi brukar skryta om att här har vi världen bästa vardag!

Kontaktpersoner

Verksamhetschef utbildning
Camilla Hedlund