2014-05-21 14:03Pressmeddelande

Välkommen till pressträff – Festival Normal Unlimited!

null

3–5  juni bjuds Umebor och tillresta gäster in till att ta del av en fullspäckad och annorlunda scenkonstfestival. För tredje gången genomförs Festival Normal – Unlimited!  Tisdag 27 maj kl 10 är du välkommen till pressträff på NorrlandsOperan.

Det gedigna program som Festival Normal prestenterar gör helt och hållet upp med de normer som utestänger många människor från att både ta del av kulturlivet och själva vara kulturaktörer. Under festivalen kan man ta del av teater, dans, workshops, seminarier och film med gäster från bland annat Storbritannien, Palestina, Finland och Norge. Festivalen äger rum på NorrlandsOperan, Ögonblicksteatern och Kulturcentrum för barn och unga.

Ögonblickteatern, som projektleder festivalen, menar att så länge teatrar och salonger hålls stängda för personer med funktionsnedsättning går scenkonsten och samhället miste om bredare kunskap, och framför allt bättre konst.

– Hela tanken med den här festivalen är att vända upp och ner på våra invanda föreställningar kring vem som kan vara scenkonstnär och inte, säger Elinn Bolonassos som är projektledare för Festival Normal – Unlimited! på Ögonblicksteatern

Festivalen genomförs i samverkan med flera lokala aktörer som brinner för att göra kulturen mer tillgänglig. Bland samarbetsparterna finns Rättighetscentrum Västerbotten, Dans i Västerbotten, Kulturstorm, Teatercentrum Norra, Konstfrämjandet Västerbotten, Handikappförbundet och Kulturcentrum för barn och unga.

Hela programmet för festivalen hittar du här.

Pressträff  
Tid:
tisdag 27 maj kl 10.00–11.00

Plats: Sammanträdesrummet våning 5, NorrlandsOperan

Elinn Bolonassos från Ögonblicksteatern och Clara West från NorrlandsOperan finns på plats för att presentera innehållet i festivalen. Pressträffen är på NorrlandsOperan i sammanträdesrummet på våning 5. Samling i Biljettkontoret.

Föranmäl dig senast fredag 23 maj till Michelle på NorrlandsOperans marknadsavdelningen michelle.stensson.larsson@norrladnsoperan.se

För frågor om Festival Normal kontakta projektledare Elinn Bolonassos (Ögonblicksteatern): elinn@ogonblicksteatern.se
Tel: 090 – 14 00 14, 070-563 33 36

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt. NorrlandsOperan är stolt medskapare i programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå2014.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck