2021-03-28 17:05Pressmeddelande

Utställning får virtuell nypremiär

Helena Wikström är ansvarig för Norrlandsoperans rum för samtida konst, Vita kuben.Foto: Isabelle Forsberg

På temat minnets materialitet visas nu åter Gülsün Karamustafas utställning Instant Off Grid, i Norrlandsoperans rum för samtida konst, Vita kuben. Utställningen är curerad av Marianna Feher och Frida Sandström och består av två filmer och 2 fotoverk som från och med måndag 29 mars åter kan ses, nu i 3D i det virtuella konstrummet.

Utställningen hade vernissage i Vita kuben i november 2020, men fick snart stänga portarna på grund av den ökade smittspridningen. 

När vi fysiskt inte kan befinna oss i de rum vi vill vara i, får vi skapa nya rum som också kan ta oss till andra platser säger Helena Wikström, projektledare Vita kuben.

Utställningen kan ses var och när som helst under visningsperioden som sträcker sig till och med 30 april.

Mer information: Helena Wikström, helena.wikstrom@norrlandsoperan.se,
070 58 65 913.

Digitala musikhjältar för små

29 mars–11 april visas familjeföreställningen Musikhjältarna i Norrlandsoperans digitala salong NO play

– Föreställlningen handlar om två musikaliska superhjältar som beger sig ut på en resa bland melodier, rytmer, instrument och rörelse berättar Markus Falck, producent på Norrlandsoperan. Den passar extra bra för 3-5-åringar och skulle ha gått på turné under våren, men fick – som så mycket annat – ställas in. 

Istället för att som planerat visas för publik på Norrlandsoperan spelades konserten in och en filmad version har under en period erbjudits exklusivt för förskolor i länet.

– Men från och med nu och till och med 11 april kan alla som vill se föreställningen, hälsar Markus Falck, kanske blir det en rolig aktivitet att göra tillsammans hemma en stund under påsken.

Mer information: Markus Falck, markus.falck@norrlandsoperan.se, 
070 343 43 82 

Konsertupplevelser i påsk

På skärtorsdag 1 april släpps konserten Mozart & Dvořák NO play. Stråkmusiker ur Norrlandsoperans symfoniorkester bjuder då på en liveinspelning av Mozarts Dissonanskvartetten och Dvořáks stråkkvintett i G dur.

Sedan tidigare visas även Beethoven för tre  här, vilket fortsätter vara möjligt till och med påskdagen 4 april. Från och med 8 april visas Thuille och Roussel för blås och piano

Mer information: Josefin Löfgren, projektledare på musikavdelningen josefin.lofgren@norrlandsoperan.se, 073 078 19 60.



Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck
Helena Wikström
Konstansvarig Vita kuben
Helena Wikström