2021-08-30 06:54Pressmeddelande

Utsåld jubileumskonsert livesänds i Rådhusparken

Bild från när bland andra Norrlandsoperans symfoniorkester spelade i Rådhusparken i samband med konserten P2 i parken 2018. Fotograf: Karin WiechelFotograf: Karin Wiechel

Norrlandsoperans Säsongsöppning med Jubileumskonsert blev snabbt utsåld. För att fler ska kunna ta del av firandet av symfoniorkesterns 30 årsjubileum torsdag 2 september kl 19.00, livestreamas den populära konserten på storbildsskärmar i Rådhusparken. 

– Att se konserten på storbildsskärm i parken är gratis, och vi tror på en riktigt trevlig kväll tillsammans utomhus, hälsar Petra Kangas, kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan. Ett tips är att inta önskad plats i parken i tid, personal från Norrlandsoperan finns på plats och medan man väntar kan man till exempel kika i vårt höstprogram för säsongen, tipsar Petra Kangas.

Konserten öppnar både symfoniorkesterns höstsäsong och ramar in 30 årsfirandet av orkestern i nuvarande form. Som en del av firandet uruppförs ett beställningsverk av Marie Samuelsson – som i år också firar 30 år som tonsättare, Jubileumsuvertyren har hon gett namnet Läten för ny tid.

Kvällens konferencier är Åsa Jäger från Holmsund, som också inleder hela konserten med att sjunga ett stycke ur Richard Wagners Wesendonck-Lieder följt av solist Amalie Stalheim i Anders Nilssons Cellokonsert. Kvällens symfoni är Pjotr Tjajkovskijs femte symfoni som orkestern även spelade för nästan exakt 30 år sedan, 5 september 1991.  

Jubileumskonserten – hela programmet

Har man inte möjlighet att komma till parken så ska man veta att konserten även kommer att göras tilllgänglig i Norrlandsoperans digitala salong NO play längre fram.

Övrig info:

Sändningar på skärmarna och introduktion från scen i Rådhusparken startar ca kl 18.15. 

Det finns inga angivna sittplatser i parken utan publiken ombeds ha med sig egen stol eller picknickfilt.

Sveriges radio P2 livesänder också konserten, direkt från konsertsalen på Norrlandsoperan.

Vid mycket dåligt väder ställs livestreamingen i parken in.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.