2020-11-06 12:06Pressmeddelande

Ständigt aktuell saga blir interaktiv familjekonsert

Den klassiska sagan Den fula ankungen av H C Andersen blir musiksaga för hela familjen på Norrlandsoperan lördag 14 november kl 13.00 och 15.00. Norrlandsoperans symfoniorkester spelar den nyskrivna musiken komponerad av Jonas Nydesjö, som också arrangerat och dirigerar. För sång och skådespel står Pernilla Nydesjö. 

Den fula ankungen längtar än idag efter tillhörighet och att hitta sin egen identitet. Sagan som berör såväl mobbning och utanförskap som revansch, gör den till en ständigt aktuell berättelse som Jan-Erik Sääf och paret Nydesjö nu bearbetat till en interaktiv familjeföreställning, där barnen i publiken behövs för att hjälpa den sorgsna fågeln. Föreställningen visas också som skolföreställning för åk 4-6. 

Bakom manus, sångtexter och regi står textförfattaren och kompositören Jan-Erik Sääf som främst arbetat inom teaterns värld, där hans musikaler och pjäsmusik spelats på många scener genom åren. Artisten Pernilla Nydesjö sjunger och är berättare under konserten, hon har också gjort koreografin. Jonas Nydesjö har komponerat musiken. 

Kontakta malin.lindberg@norrlandsoperan.se för recensionsbiljetter, intervjuer med medverkande eller önskemål om att bevaka föreställningens genrep på Norrlandsoperan torsdag 12 november kl 13.00.

Jonas och Pernilla Nydesjö

Jonas Nydesjö är kompositör, arrangör och dirigent som skrivit musiken men också en del av sångtexterna till föreställningen. Han har gjort många barnföreställningar och konserter i samarbete med flertalet orkestrar runt om i landet och skriver regelbundet musik för symfoniorkestrarna i Sverige samt för solister och artister från både den klassiska världen och inom jazz- och populärmusik. Han har samarbetat med bland andra Ola Salo, Annika Norlin, Bob Hund, Håkan Hellström, Linnea Henriksson, Lisa Miskovsky, Jakob Hellman, Moto Boy, Tingsek och Rigmor Gustafsson. Pernilla Nydesjö är både artist och musiklärare, och har arbetat för Wallmans Nöjen och Astrid Lindgrens Värld. Pernilla är berättaren under konserten, och har också gjort koreografin.

Mer på Norrlandsoperan vecka 45:

André Uerbas Burn time 12-14 november.
Boka eventuella recensionsbiljetter i tid.

 



Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.

Relaterad media