2018-03-07 09:01Pressmeddelande

Premiär för Doris Drar - nyskriven musikteater för barn

null

Just nu skapas helt ny musikteater på Norrlandsoperan – Doris Drar. Föreställningen baseras på Pija Lindenbaums barnbok, den nya musiken är skriven av Monica Dominique och manus av Elisabet Ljungar. Föreställningen ges både för skolklasser och som offentlig föreställning med premiär 17 mars på Norrlandsoperan i Umeå. Därefter går den på en stor turné i Västerbotten.

___________________

Intervjuer: Det finns möjlighet att intervjua ensemblen och fotografera i samband med genrep tisdag den 13 mars, under förmiddagen. Kontakta: helene.safstrom@norrlandsoperan.se

__________________

– Det är något speciellt att få uruppföra ett helt nytt ett stycke musikteater. Fantastiskt att få samarbeta med Monica Dominique, en av svenskt musiklivs absolut främsta musiker och kompositörer, dessutom jättekul att hon skriver för den unika besättningen med tuba och slagverk. Roligt att scendekor, kostym och ljus är designade och tillverkade av Norrlandsoperans egen personal, en äkta ”in-house”-produktion alltså, säger Elisabet Ljungar, Norrlandsoperans musikchef som denna gång står för manus och regi.

Tillsammans med skådespelerskan Josephine Wistedt och symfoniorkesterns slagverkare Mats Lindström och tuba-spelaren Linus Mattson växer musikteaterföreställningen fram och repetitionerna pågår för fullt. Snart kommer den första skolklassen att få se urpremiären av den helt nya föreställningen.

– Historien är både rolig och lite sorglig och handlar egentligen om alla människors behov av att bli sedda, berättar Elisabet.

Doris Drar baserar sig på Pija Lindenbaums barnbok med samma namn. En dag får Doris nog. Hon känner sig missförstådd och bestämmer sig för att rymma. Den unga publiken får följa en skådespelare och två musiker i berättelsen genom Doris värld, hennes livsfrågor och vägval. Föreställningen vänder sig till barn 5-8 år.

Musiken, skriven för tuba och slagverk, är nykomponerad av Monica Dominique.

Musik Monica Dominique / Regi och manusförfattare Elisabet Ljungar / Skådespelare Josephine Wistedt / Musiker Linus Mattsson, tuba /Mats Lindström, slagverk / Scendesign Linnea Öhrlund / Kostymdesign Anna Eliasson / Ljusdesign Jessika Flodell.


Doris Drar
Lördag 17 mars kl 13.00 och kl 15.00
B-salen, Norrlandsoperan

På turné - se hela turnéschemat här.

_____________________

Recensionsbilder finns tillgängliga fr o m 16 mars.

Pressbiljetter och kontakt: helene.safstrom@norrlandsoperan.se

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck