2021-09-15 08:55Pressmeddelande

Nu släpps fler biljetter

Foto: Malin GrönborgFoto: Malin Grönborg

Höstens operor, dans, konserter och familjeföreställningar kan från och med 29 september visas för fulla salonger igen, när publikrestriktionerna tas bort. Från och med torsdag 16 september finns fler biljetter att skaffa till hela höstens repertoar på Norrlandsoperan.
 
– Redan den andra föreställningen av operan Macbeth kommer att kunna spelas för full salong vilket förstås känns väldigt roligt, säger Petra Kangas, kommuniktaions- och försäljningschef på Norrlandsoperan. Vi är mer än redo att ta emot större publik och vi vet att publiken också är det. Trycket på försäljningen av biljetter och abonnemang har varit väldigt stort och många av höstens föreställningar har varit helt slutsålda men nu får alltså fler chansen att komma till Norrlandsoperan.
Mer denna vecka:

Ale Möller och Norrbotten Big Band

Till konserten på söndag 19 september kl 19 med Ale Möller och Norrbotten Big band, står folk på väntelista för att få en plats. Med sig på scen har Möller både Rafael Sida, hyllad för sina latinska rytmer på alla möjliga slagverk och den mångsidiga klaviaturspelaren Mats Öberg.
 
Ale Möller startade sin musikaliska bana som jazztrumpetare hemma i Skåne. Han beskrivs som en ständig upptäcktsresande som flyttar fram positioner och tänjer musikaliska gränser. Tidigare har vi här i norr bland annat sett honom i ett annat mycket lyckat samarbete med Norrbottens Kammarorkester.
 
Konserten spelas även i Skellefteå 28 september. 
 
Presskit bifogas.
Recensionsbiljetter finns i dagsläget, meddela senast torsdag 16 sept kl 10 om du önskar en, malin.lindberg@norrlandsoperan.se
 
 
Hope Hunt and the Ascension into Lazarus
 
Redan ikväll onsdag 15 september kl 19 presenteras Hope Hunt and the Ascension into Lazarus i BlackBox. Som en dokumentärdans av Ken Loach släpper den Nordirländska koreografen Oona Doherty in de själar vi sällan ser på en dansscen. Belfasts unga män, deras våld, deras sårbarhet, deras utbrott av ilska och deras känsla av tristess. Här kanaliserat av dansaren Mufasa-Sandrine Lescourant. Publiksamtal efter föreställningen.
 
Hope Hunt and the Ascension into Lazarus vann 2016 års Dublin Tigre Fringe Award: Best Performance och nominerades också till Best Production. Dessutom vinnare av Total Theatre Award for Dance at Edinburgh Festival, 2017. Föreställingen presenteras genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet.
 
Presskit bifogas.
Önskemål om recensionsbiljetter meddelas Malin Lindberg, malin.lindberg@norrlandsoperan.seOm Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.

Kontaktpersoner

Petra Kangas
Kommunikations- och försäljningschef
Petra Kangas
Malin Lindberg
Marknadsförare
Malin Lindberg

Relaterade presskit