2017-03-01 07:30Pressmeddelande

NorrlandsOperans Lennart Strömbäck får nytt uppdrag

null

Lennart Strömbäck är producent och projektledare på NorrlandsOperan och är sedan drygt 25 år konstnärlig ledare för Umeå Jazzfestival. Nu tillträder han som ordförande för Musikverkets konstnärliga råd.

Lennart Strömbäck har haft uppdrag i Musikverkets konstnärliga råd sedan 2011 – nu har han utsetts till ordförande för rådet. I och med att den nya ordföranden utses förändras formen för det konstnärliga rådet. Tidigare har Musikverkets generaldirektör varit ordförande. Den nya formen är något som både Musikverket och rådet ställer sig positiva till.

Uppdraget för Musikverket innebär inte att Lennart Strömbäck lämnar arbetet på NorrlandsOperan eller uppdraget som konstnärlig ledare för Umeå Jazzfestival.

Norrländsk utblick

Han hoppas att hans långa erfarenhet och förankring i Norrland tillför nya insikter i konstnärliga rådet.

– Kanske kan min mer än 30-åriga yrkeserfarenhet av olika perspektiv och verksamheter, bland annat musikproduktion inom olika musikaliska områden, arrangörskap och nätverksarbete, bidra med värdefull kunskap i rådet. Därtill hoppas jag att en norrländsk utblick tillför en kvalitet i sig.

Lennart Strömbäck har under sex år, fram till hösten 2016, ingått i styrelsen för Europe Jazz Network som organiserar klubbar och festivalarrangörer inom jazz och improvisation. Arbetet med Umeå Jazzfestival innebär att förena nationella och internationella perspektiv med det lokala perspektivet i Umeå.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck