2022-02-01 14:58Pressmeddelande

Norrlandsoperan söker publik till tv-inspelning

Charlotte Engelkes och Sofia Södergårds Transplantation hade urpremiär på Norrlandsoperans dansscen 19 november 2021. Nu spelas föreställningen in av Svt. 
Foto: Mats Bäcker

Föreställningen Transplantation hade urpremiär på Norrlandsoperan i november 2021 och ska nu spelas in av Svt. Föreställningspublik sökes till inspelningen, som sker i Norrlandsoperans Black box onsdag 9 februari kl 19.00. Ett begränsat antal fribiljetter finns tillgängliga och kan bokas via norrlandsoperans hemsida.

 Inga ansikten kommer att synas i bild men ljudupptagning av publikreaktioner kommer spelas in.

Om föreställningen

Transplantation av regissören och performanceartisten Charlotte Engelkes, beskrivs som en livsbejakande föreställning om livsviktiga frågor. Tillsammans med dansaren och koreografen Sofia Södergård skapar Engelkes en föreställning om identitet, existens, liv och död. Med dans, musik, standup, opera, komik och dramatik blir Transplantation en livsbejakande varieté med inspiration av benmärgstransplantation, kärlekshistorier och Wagner.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.


Kontaktpersoner

Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl