2021-11-29 07:43Pressmeddelande

Norrlandsoperan säljer ut kostymer och rekvisita

Ur operan Macbeth.Foto: Mats Bäcker

Nu öppnar Norrlandsoperan kostymförråden för allmänheten igen och säljer hundratals scenkostymer och rekvisita från tidigare föreställningar. Opera second hand har öppet onsdag 8 december kl 17-20.

Kön ringlade lång i samband med förra second hand-utförsäljningen som gjorde succé 2017. Intäkterna då gick till Musikhjälpen som samtidigt arrangerades i Umeå.

– Intresset var enormt och i princip allt tog slut på nolltid, minns Petra Kangas, kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan. Vi har inte plats att förvara allt fint som produceras i våra ateljéer, och då är det så klart roligt att kunna erbjuda detta alternativ som vi vet uppskattas enormt av våra besökare. 

På galgarna i Norrlandsoperans foajé denna gång hänger dam-, herr- och barnkläder från bland annat Hans & Greta, Macbeth och West side story. Garanterat unika plagg, helt skapade av Norrlandsoperans kostymmästare. Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.