2022-06-08 06:00Pressmeddelande

Norrlandsoperan efterlyser 3 husvagnar och 60 Umeåbor

När work in progress-versionen av verket Meningen med livet ska ges på Ön i Umeå 17 och 18 augusti kl 18, behövs husvagnar och testpublik. Totalt 60 personer får en unik, gratis chans att utforska livets ödesfråga i en interaktiv husvagnspark. Fribiljetterna släpps 13 juni.

– Vi söker 3 husvagnar, säger Peter Sténs, dansproducent på Norrlandsoperan,  vagnarna kommer stå på vår samarbetspartner Eljests gård på Ön, och i varje husvagn bjuds publiken på en unik ingång till det som kan vara Meningen med livet. 

Husvagnarna behöver kunna lämnas på Ön på tisdag 16 augusti och kan hämtas igen fredag eftermiddag 19 augusti.  Vagnarna återlämnas i samma skick som vid utlåning. Den som lånar ut sin husvagn får två biljetter till valfri föreställning på Norrlandsoperan under hösten 2022, och en middag på restaurang Elektra. Mer info.

Det är konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Dae som ska leda publiken i denna existentiella husvagnspark där man bland annat kommer att få möta en filosof och träffa en person med stor livserfarenhet.

– Publiken erbjuds även dans i skogen, en one-on-one- konsert, och om man vill, bastubad, berättar Tove Berglund. Kvällen kommer avslutas runt lägerelden, med en måltid och samtal om meningen med livet. 

Samarrangör till evenemanget är Umeålokala Eljest

– Vi på Eljest gillar annorlunda och att få vara en del av föreställningen Meningen med Livet känns verkligen roligt och spännande, säger Johan Hallberg på Eljest. Lokala samarbeten, kultur och hantverk är precis vad vi står för fortsätter han, vår förhoppning är att vi kunna bidra till att föreställningen blir en upplevelse att bära med sig länge.

Work in progress-versionen av Meningen med livet i Umeå är gratis för publik, har totalt 60 platser och kräver fribiljett. Biljetterna släpps 13 juni på norrlandsoperan.se.

Meningen med livet får sin urpremiär i Jämtland, sommaren 2023 och går därefter på en norrlandsturné.

För mer information om föreställningen kontakta dansproducent Peter Sténs; peter.stens@norrlandsoperan.se, För bevakning/ intervjuer: malin.lindberg@norrlandsoperan.se.

Tove Berglund och Ludvig Daae

Tove Berglund är scenograf, kostymdesigner och konstnär som gör interaktiva scenkonstverk. Hon gick ut Stockholms Dramatiska Högskolas kostymdesignutbildning 2013 och har arbetat på bl.a. Den Norske Teatret, Orionteatern, MDT och Stockholm, Malmö och Uppsalas stadsteatrar. I hennes arbete som kostymdesigner har Ludvig Daae varit en återkommande och nära samarbetspart. 
Toves interaktiva verk har gjort succé bland deltagare och kritiker. Framför allt uppmärksammades trilogin, ÅRETS HÄNDELSER som hon avslutade med helaftonsverket JULEN tillsammans med Ludvig på Norrlandsoperan 2021. I hennes arbete utforskar hon ofta lustfylld interaktion, episka teman, och god smak.

Ludvig Daae är en norsk koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. Han är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och P.A.R.T.S. i Bryssel. Hans egna föreställningar har presenterats över 200 gånger i 11 länder, och i 2017 koreograferade han Cullbergbaletten på Nobelbanketten i Blå Hallen. Våren 2019 var det premiär för hans projekt The Viral Dance, en fortsättning på hans samarbete med Joanna Nordahl. Ludvig är för tillfället intresserad av national identitet och deltagarpraktiker han jobbar med två andra projekt på samma tema, båda tillsammans med Tove, Landscape och Spring. Sedan 2013 har Tove Berglund varit en av Ludvigs närmaste samarbetspartners.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.


Kontaktpersoner

Peter Sténs
Producent dansavdelningen
Peter Sténs