2020-12-07 14:32Pressmeddelande

Norrlandsoperan bjuder in till digital julkonsert för första gången

Vintern 2020 spelas Norrlandsoperans julkonsert i digital salong.Foto: Isabelle Forsberg

På söndag 13 december får Norrlandsoperans julkonsert digital premiär för första gången någonsin. Konserten Strålande jul  är helt gratis och kan ses när som helst, av vem som helst till och med julhelgen.

Det är sju brassmusiker ur Norrlandsoperans symfoniorkester som bjuder på stämningsfull julmusik till och med annandagen. Programmet är klassiskt och mycket finstämt, med bland annat Cornelius The Three Kings, Praetorius: Det är en Ros Utsprungen och Grubers Stilla Natt. Konferencier är Dan Turdén, Norrlandsoperans t f operachef.

Konserten produceras av Norrlandsoperan, och vid sidan av musiken har husets kompetenser inom bland annat ljus, kostymteknik, mask och scenteknik fått en ny arena i samband med inspelningen. Filmproduktionen görs av Arevärn film och ljudproduktion av Oproduktion, från Stora scen under vecka 50. Konserten kommer finnas tillgänglig på NO play, Norrlandsoperans digitala salong, 13–26 december. 

– När publiken inte kan komma till oss får vi komma till den istället, säger kommunikations- och försäljningschef Petra Kangas. Att kunna fortsätta erbjuda föreställningar för publik, även om det blir på ett nytt sätt i dessa tider, känns hoppfullt och viktigt, det är också en del av vårt uppdrag.

Höstens hyllade opera Kärlek och politik i regi av Dan Turdén, kommer också att visas i sin helhet på NO play framöver. Det krävs ingen inloggning eller debitering för att se Norrlandsoperans föreställningar via den digitala plattformen.

 

 



Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.