2020-05-13 07:30Pressmeddelande

Livesänt vernissage med konstnären Frida Hammar från Umeå

null

I utställningen Day to Day (to some kind of book) Work visar bildkonstnären, illustratören och animatören Frida Hammar från Umeå sin vardagliga arbetsprocess som konstnär. Vernissage i form av ett livesänt samtal mellan Frida och den svenska journalisten och radioproducenten Erica Dahlgren sker på Norrlandsoperans Facebook fredag 15 maj kl 16.00.  Allmänheten kan kommentera och ställa egna frågor direkt till konstnären under pågående sändning. 

Utställningen fortsätter sedan genom ett antal kortfilmer, som berättar om Frida Hammars dagliga arbete som konstnär utifrån tolv så kallade artist books, som hon valde att göra under 2019. Filmerna kan ses av alla på NO play t o m 30 maj.

Frida Hammar

Frida Hammar är bildkonstnär, illustratör och animatör, bosatt i Umeå. Frida tog examen från Konstfack år 2004 och hon varvar eget arbete med undervisning och olika illustrationsuppdrag, allt från att ha gestaltat en bokbuss till mönsterdesign. Frida är en av initiativtagarna till Drink & Draw där Svenska tecknare bjuder in alla som är intresserade av att teckna att dela detta intresse och inspireras av varandra. 

Mer information om utställningen ges av Helena Wikström, helena.wikstrom@norrlandsoperan.se, ansvarig för Norrlandsoperans konstrum Vita kuben.


Läs mer: https://norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan grundades 1974 och är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår URBAN NORTH samt turnéer och samarbeten på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck