2021-03-15 14:10Pressmeddelande

Konserter i mindre format för stor publik

Bengt Sandström, klarinett, Björn Risberg, cello och Jonas Olsson, piano spelar Beethoven i Norrlandsoperans digitala salong fr om 18 mars.

Antalet musiker är begränsat men publiken kan vara hur stor som helst när Norrlandsoperans symfoniorkester i mindre sättningar bjuder på ett antal korta konserter, NO sessions. Först ut är liveinspelade Beethoven för tre , premiär i digital salong torsdag 18 mars kl 19.00. Konserten kan ses utan kostnad och inloggning till och med 4 april. 

NO sessions är det koncept som skapades på Norrlandsoperan våren 2020 i samband med att stora möten mellan artister och publik inte längre var möjliga på grund av pandemin. Under samlingsnamnet ryms olika typer av framträdanden i mindre format med färre artister på scen och för en liten publik. Den här gången har duos till sextetter satts samman av musikerna i symfoniorkestern och liveinspelade konsertsessions gjorts, med musik av bland andra Beethoven, Mozart och Dvořák. 

Till skillnad från förra våren, är publikplatserna nu obegränsade, tack vare att salongen är digital och gör konserterna tillgängliga på NO play var och när som helst under angiven spelperiod.

Kommande sessions på NO play:

18 mars kl 19.00: Beethoven för tre med Bengt Sandström, klarinett, Björn Risberg, cello och Jonas Olsson, piano. Konserten kan ses till och med 4 april.

1 april kl 19.00: Mozart & Dvořák med Lucy Baker, violin, Pontus Björk, violin, Małgorzata Błaszczyk, viola, Björn Risberg, cello och Jan-Emil Kuisma, kontrabas.
Konserten kan ses till och med 15 april.

8 april kl 19.00: Thuille & Rousell för blås och piano med Annica de Val, flöjt, Yui Ito, oboe, Jonas Olsson Hakelind, klarinett, Maria Hellström, fagott, Yerang Ko, valthorn och Jonas Olsson, piano. Konserten kan ses till och med 15 april.

För mer information, kontakta Josefin Löfgren projektledare på musikavdelningen, josefin.lofgren@norrlandsoperan.se



Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.