2018-03-29 08:18Pressmeddelande

Klassisk musik i nytt koncept för barn

null

I april får några av länets förskolor och särskolor ta del av ett nytt koncept för att barnen ska få uppleva levande klassisk musik - Barnen mitt i musiken. Skapare är Kristina Sturk och med sig på turnén har hon fyra musiker ur Norrlandsoperans symfoniorkester. Premiären sker 8 april på Väven i Umeå med en offentlig föreställning. Ensemblen besöker även Dorotea, Boliden och Nordmaling.

_________________________

Intervjuer: Det finns möjlighet att intervjua Kristina Sturk och musikerna den 4-6 april i samband med rep på Norrlandsoperan. Kontakta: helene.safstrom@norrlandsoperan.se

__________________________

 - Barnen mitt i musiken är mer som en workshop än en konsert med passiva åhörare. Men det är nog just så som barn ska uppleva en konsert – mitt i musiken, säger Kristina Sturk som har skrivit manus och fungerar som konsertledare under turnén. 

Det nya konceptet är en vidareutveckling av de Bäbiskonserter som Kristina genomförde för första gången på Norrlandsoperan 2012 tillsammans med symfoniorkesterns musiker. Läs mer om konceptet Barnen mitt i musiken.

Musiken spelas av fyra musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester: Johannes Ögren (oboe), Jonas Olsson Hakelind (klarinett), Jaan Ader (viola) och Karin Bjurman (cello).

Se hela turnéplanen här.


Monster avslutar vårens barn- och ungdomsturnéer 

I vårens program återstår en barn- och ungdomsturné, dansföreställningen ÖFA: Monster som vänder sig till ungdomar från 13 år. ÖFA: Monster ges som offentlig föreställning på Norrlandsoperan 21 april och spelar även som skolföreställning i Umeå och Skellefteå 19-24 april. Läs mer

_____________________

Presskontakt: helene.safstrom@norrlandsoperan.se

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck