2018-06-15 07:08Pressmeddelande

Klart med ny restaurang på Norrlandsoperan

null

Nu är det klart vilka som ska driva Norrlandsoperans nya restaurang som öppnar i samband med premiären av La Traviata 6 oktober. Det blir Bedros Sakayans Restaurangteamet som under Jösta Nordins ledning öppnar en restaurang under ledordet ”från barn till opera”.

Namnet på restaurangen är ännu inte klart men Norrlandsoperan och Restaurangteamet har tecknat ett treårigt avtal och delar visionen om att skapa en ny mötesplats för kultur- och nöjesintresserade i Umeå. Norrlandsoperan har stort fokus på barn och unga och den målgruppen kommer att ha en självklar plats i den nya restaurangen, precis som opera-, dans- och konsertpubliken ska ha. Rekrytering av restaurangchef har påbörjats och rekrytering av övrig personal påbörjas inom kort.

—VI vill skapa en skön och avslappnad miljö för Umeåbon som flanerar på stan, kompisgänget som vill umgås och förstås för publiken som har sett eller ska se en föreställning. Vi kommer att servera goda drycker, god mat i olika former och storlekar, allt från lite tilltugg till en rejäl måltid, berättar Jösta Nordin som blir vd för den nya restaurangen.

Norrlandsoperans verksamhet ska präglas av hög kvalitet med bekräftelse och utmaning som ledord, med en jämlik, varierad, tillgänglig och hållbar verksamhet som återspeglar den kulturella mångfalden som finns i Västerbotten. 

—Vi är väldigt glada över att ha hittat en lokal entreprenör att samarbeta med. Det känns viktigt att de delar vår syn på såväl Norrlandsoperan som Umeå och inte minst på kvalitet. För många kommer säkert ett besök i baren vara första kontakten med Norrlandsoperan, så restaurangen är väldigt viktig för hela vår verksamhet, säger Anna Göransdotter Höög som är tf vd för Norrlandsoperan.

Konceptet är under utveckling. Utbudet ska utöver den vuxna publiken även tilltala barn och familjer genom en bistro/kafédel som kommer att hålla öppet dagtid. Kvällstid är såväl bistro, matsal som en generös bar öppna. Restaurangen planerar att sälja middagspaket i samband med alla föreställningar i huset och även ha möjlighet att ta emot stora lunch- och middagssällskap för upp till ca 250 personer.

—Norrlandsoperan är välbesökt och väldigt omtyckt av Umeåborna, ett scenkonsthus med engagerad personal, det känns som väldigt bra förutsättningar för att skapa ett andra vardagsrum för Umeåborna, säger Bedros Sakayan, Restaurangteamet. Vi vill att den här restaurangverksamheten ska bli ett bra komplement till Umeås övriga utbud inom mat och dryck.

Om Restaurangteamet

Restaurangteamet är ett företag som ska verka inom restaurangnäringen. Kontraktet med Norrlandsoperan är företagets första uppdrag. Bakom företaget står Bedros Sakayan och Jösta Nordin. Båda två har lång erfarenhet av restaurangbranschen i Umeå. Bedros har bland annat i många år drivit hotell, restaurang, nattklubb, pub och varit aktiv i frågor som berör Umeås besöksnäring. Han är dessutom en av delägarna av nyförvärvade Restaurang Invito. Jösta har arbetat som kock och köksmästare, var med och byggde och drev Restaurang Sjöbris från starten. Nu senast drev han cateringfirman Jöstas kök som huserade på festvåningen Fabriken.

För ytterligare information kontakta:

Anna Göransdotter Höög, 070-305 82 30

Jösta Nordin, 070-557 81 88

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck