2015-04-13 15:15Pressmeddelande

Kenneth Kvarnström dansar igen på NorrlandsOperan

null

På scenen står den världskände koreografen Kenneth Kvarnström och den mångsidige musikern Jonas Nordberg, etablerad som en av Sveriges mest intressanta lutenister. Sofa(r) är deras tredje gemensamma produktion där koreografen gör comeback och lutenisten debut, som dansare. Turnén kommer till NorrlandsOperan, torsdag 16 april kl 19.00.

Föreställningen ger inblick i en musikers och en koreografs vardag och arbete. Hur gör man när man dansar, hur gör man när man spelar musik, hur blir en föreställning till?

– Det är här och nu som gäller, säger Kenneth Kvarnström. Humöret, laddningen, som i sin tur påverkar snabbheten och reaktionsförmågan. Med vilken attack närmar vi oss varandra? Hur lyssnar vi? Med alla delar av kroppen?

Redan hyllade Sofa(r) är en tankeväckande duett om skapandets villkor och livets väsentligheter. En berättelse om sorg och död men också en spännande inblick i livet som konstnär.


INTERVJUER & RECENSIONSBILJETT

Kontakta NorrlandsOperans marknadsavdelning om du vill recensera föreställningen och/eller vill intervjua Kenneth Kvarnström och Jonas Nordberg inför Sofa(r). Båda finns tillgängliga under onsdag eftermiddag.

Sofa(r)
Kenneth Kvarnström och Jonas Nordberg
Tors 16 april kl 19.00–20.10
Introduktion i Baren kl 18.30
Publiksamtal med Kvarnström och Nordberg efter föreställningen
arrangeras i samarbete med NorrlandsOperans vänner.

Sofa(r) är på Sverigeturné 31 mars–21 maj i Göteborg, Jönköping, Västerås, Umeå, Vara och Säffle. Den är också utvald att visas under Scenkonstbiennalen i maj.


Föreställningen ges i samarbete med Umeå Teaterförening.
Sofa(r) presenteras genom Dansnät Sverige och är producerad i samarbete med Rum för dans/ Kultur i Halland och K. Kvarnström & co, med stöd från Kulturrådet.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck